YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 09:15

ÇILDIR`DAN VAN`A UZANAN YARDIM ELİ

A
A
A
ÇILDIR`DAN VAN`A UZANAN YARDIM ELİ

Ardahan`ın Çıldır ilçesinde İzcilik ve Yeşilay Kulübü Öğrencileri Van`daki kardeşlerini unutmadı.
İzcilik ve Yeşilay Kulübü Öğrencileri İlçe esnafını tek tek ziyaretleri ve çeşitli ilanları sonucunda topladıkları kırtasiye malzemelerini Van`daki arkadaşlarına ulaşması için yola çıkardılar.
Van depreminin ortaya çıkardığı hazin duruma karşı bir tebessüm sağlamayı amaçlayan İzcilik ve Yeşilay Kulübü Öğrencileri rehber öğretmenleri Turgay Vural önderliğinde yaptıkları kampanya da kullanılmamış olarak topladıkları kırtasiye malzemeleri Van`daki öğrencilere ulaşacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bak: “Üniversitelerde sporu önemsiyoruz, gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz” Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Üniversitelerde sporu önemsiyoruz, gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz. Gençlerimizi madde bağımlılığı ve internet bağımlılığının dışında tehdit eden bir sorun var, obezite. Lütfen, yürüyün ve spor yapın” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen “Filistin’le Dayanışma Günü ve Uluslararası Spor Festivali Sporfest 2024”ün açılış törenine katıldı. Tören öncesinde Filistin’e destek için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Kampüsü’nde Bakan Bak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ve öğrenciler yürüyüş gerçekleştirdi. Bakan Bak ve beraberindeki heyete Mehteran Birliği eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, YÖK ile ortak bir proje başlattıklarını aktaran Bakan Bak, spor etkinlikleri gerçekleştiren üniversitelere destek olacaklarını ve en fazla spor faaliyeti gerçekleştiren kampüslere ödül vereceklerini kaydetti. Üniversitelerin sporun merkezi olmasını istediklerini aktaran Bakan Bak, “Burada enerji, sevgi var. Sizleri çok seviyoruz iyi ki varsınız. Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz ülkemizin umudusunuz. Bugün güzel bir yürüyüş yaptık, burada olan sağlık bilimleri Fakültesi’nin öğrencileri var, gençleri var. Bebekler ölürken sessiz kalınamaz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyaya bu çağrıyı yapmıştır. Filistin’e en fazla destek veren ülke yine Türkiye yine sizlerin yüreğinizdeki ateşi görüyoruz bu yüzden sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki sizinle birlikte yol yürüyoruz” dedi. Türkiye’nin son 22 yılda tesisleşme devrimi yaşadığını belirten Bakan Bak, “Uluslararası alanda elde edilen başarıları hepiniz takip ediyorsunuz. 2023 yılında madalyalar kazanan sporcularımız bu milletin bayrağını dalgalandırmak için çalışıyor. Üniversitelerde sporu önemsiyoruz, gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz. Gençlerimizi madde bağımlılığı ve internet bağımlılığının dışında tehdit eden bir sorun var, obezite. Lütfen, yürüyün ve spor yapın. Sporu, mutlaka hayatınızın bir parçasına yerleştirin. Sporu yaşam tarzı olarak kendi hayatınız içine koyun” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduktan sonra katıldığı ilk olimpiyat oyunu olan Paris 1924’ün üzerinden bir asır geçtiğini dile getiren Bakan Bak, "Büyük bir kafileyle 100’ün üzerinde sporcuyla Türkiye’yi olimpiyat oyunlarında temsil edeceğiz. Madalyaları kazanacağız ve bu milleti sevindireceğiz. Sporu takip edelim, sporun içinde olalım” ifadelerine yer verdi.
Bitlis Bitlis’te tüm etkinlikler 4 gün yasaklandı Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde tüm etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığı belirtildi. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “6-8 Ekim 2014 tarihinde Kobani’deki olayları gerekçe göstererek yapılan sokak eylemlerine ilişkin Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Figen Yüksekdağ’ın yargılandığı davanın 16 Mayıs 2024 günü gerçekleştirilen karar duruşmasında, Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Figen Yüksekdağ hakkında hapis cezası verilmesi sonucu kanunsuz sokak eylemleri gerçekleştirilebileceği değerlendirilmekte olup, ilimizde bahse konu olay ile ilgili olarak sosyal medya platformları üzerinden protesto eylemleri çağrısı yapıldığı tespit edilmiştir. Bu itibarla; eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla, Bitlis coğrafi sınırları içerisinde 16 Mayıs 2024 tarihini saat 18.00’dan 19 Mayıs 2024 tarihi saat 23.59’a kadar 4 gün süre ile, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanun’un ilgili hükümlerine istinaden yasaklanması, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin de 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanması, yine yukarıda belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, başta yukarıda belirtilen örgütsel çağrılarda bahsedilen konu ve benzer konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince, ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmemesine karar verilmiştir” denildi.