YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 12:18

ORDU`DA TERÖR TEHLİKESİ YOK

A
A
A
ORDU`DA TERÖR TEHLİKESİ YOK

Ordu`da asayiş, kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize ve bilişim suçları, trafik ve genel güvenliğine ilişkin konularının görüşüldüğü ve alınması gereken tedbirlerin kararlaştırıldığı ``˜Asayiş Değerlendirme Toplantısı` Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı.
Ordu Polisevi Salonu`nda gerçekleştirilen ``˜Asayiş Değerlendirme Toplantısı`na Vali Orhan Düzgün, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, güvenlik birimlerinin amirleri ve ilçe kaymakamları katıldı.
Toplantıda güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre, Ordu kırsalında PKK-KCK üstlenmesi olmadığı belirtildi. Verilen bilgiye göre, 2011 yılında Ordu ve çevre illerinde herhangi bir terör faaliyetine rastlanmadığı, 2012 yılı Ocak-Mart aylarında Ordu ili kırsalında herhangi bir terör suçu oluşmadığı kaydedildi. Toplantıda ayrıca, istihbaratlara göre daha önce terör örgütünün Ordu, Giresun ve Tokat kırsalında kış üslenmesinde olduğuna ilişkin bilgiler alındığını ancak bugüne kadar somut bir bilgiye rastlanmadığı da vurgulandı.
CİNSEL VE FİZİKSEL İSTİSMAR TEDBİRLERİ ARTACAK
2012 yılının Ocak-Mart döneminde il genelinde meydana gelen terör ve asayiş olayları ile kaçakçılık, çevre suçları, mali, narkotik, organize, bilişim suçları ve trafik olaylarının değerlendirildiği, güvenlik yönünden alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, güvenlik birimleri yetkililerince, il`in genel asayiş ve güvenlik durumu hakkında Vali Orhan Düzgün ve toplantıya katılanlara bilgi verildi.
İlçe kaymakamlarından, çocuklara yönelik cinsel ve fiziksel istismarın önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri almalarını da isteyen Vali Düzgün, fiziksel şiddet ve cinsel istismarın önlenmesi konusunda halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Okul servislerine yönelik ciddi denetimler yapıldığını belirten Vali Düzgün, denetimlerin aynı ciddiyetle sürdürülmesini istedi.
İçişleri Bakanlığınca gönderilen ödenekler doğrultusunda bazı ilçelerde başlatılan MOBESE çalışmalarının hızlandırılmasını da isteyen Vali Düzgün, özel işyerlerinin de kameralı güvenlik sistemlerini kurmalarının gerekliliğine dikkat çekti.
İlçe kaymakamlarının güvenlik ve asayişe yönelik alınması gereken tedbirlerle ilgili görüş ve önerilerini de dinleyen Vali Düzgün, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı güvenlik birimlerinin yöneticilerine teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da yeni yapılacak parka Ortaylı’nın adı verilecek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde inşa edilecek olan 16 bin metrekare büyüklüğündeki parka Türk tarihçiliğinin en önemli isimlerinden İlber Ortaylı’nın adının verileceğini açıkladı. Başkan Çerçioğlu, kente kazandırılacak yeni yaşam alanının hem büyüklüğü hem de taşıyacağı anlam ile Aydın için özel bir değer taşıyacağını belirtti. Başkan Çerçioğlu, parkın yapımına ilişkin ihale aşamasının tamamlandığını ifade etti. Başkan Çerçioğlu; Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, bilgisi, birikimi, araştırmaları ve akademik çalışmalarıyla milletin saygısını kazanan, Cumhuriyet tarihinin en önemli tarihçilerinden İlber Ortaylı’nın isminin Aydın’da yaşatılacağını belirtti. Başkan Çerçioğlu, "Aydınımızın Mimar Sinan Mahallesi’nde yapımına başlayacağımız ve yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alan üzerinde yükselecek olan yeni parkımıza, aramızdan ayrılan çok kıymetli tarihçi İlber Ortaylı’nın adını vermeyi planlıyoruz. İlber Ortaylı, yalnızca akademik çalışmalarıyla değil, tarih bilincini toplumun her kesimine ulaştırma konusundaki çabalarıyla da Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından biridir. Ülkemizin kültürel mirasına ve tarihine yaptığı katkılar, gelecek nesiller için her zaman yol gösterici olacaktır. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de, böylesine önemli bir bilim insanının adını kentimizde yaşatarak hem ona duyduğumuz saygıyı ifade etmek hem de gençlerimize tarih bilincinin önemini hatırlatmak istiyoruz. Mimar Sinan Mahallesi’nde inşa edecek olduğumuz bu parkın, İlber Ortaylı Parkı adıyla hemşehrilerimizin buluştuğu, dinlendiği ve gelecek kuşakların büyük değerlerimizi hatırladığı bir yaşam alanı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Aydın’ın çehresine değer katacak olan 16 bin metrekarelik yeni yaşam alanı, geniş peyzaj alanları ve sosyal donatılarıyla vatandaşlara nefes aldıracak. Aynı zamanda Türk tarihçiliğinin önemli isimlerinden İlber Ortaylı’nın adını taşıyacak park, kentin kültürel hafızasında da anlamlı bir yer edinecek.
Bartın Bartın’da camiler kadın hükümlüler tarafından temizleniyor Bartın’da kadın hükümlüler şehir merkezindeki camileri temizleyerek Ramazan Bayramı’na hazır hale getiriyor. Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce kamu cezasına çarptırılan 4 kadın, kent merkezindeki camileri temizliyor. Yapılan ince ve derin temizlik ile kentteki 11 cami, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na hazır hale getirilirken, kadın yükümlülerin bayrama kadar 3 camiyi daha temizlemesi hedefleniyor. Yürütülen ceza ve infaz hakkında bilgi veren Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, "Bilindiği üzere denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere eğitim ve iyileştirme çalışmalarının yanı sıra suçun infazına dair birtakım yükümlülükler yüklemekteyiz. Bu yükümlülüklerden bir tanesi de kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük, toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, yükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas almaktadır. Bu kapsamda, Ramazan ayı münasebetiyle toplumumuz için önemli ibadet ve buluşma mekânları olan camilerimizde Ramazan ayı boyunca temizlik çalışması planlanmış olup her gün bir camimizin temizliği yükümlüler tarafından yapılmaktadır. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bu çalışmalar yükümlülerin hem topluma yeniden kazandırılmasına hem de birlik ve dayanışma duygularının güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır" dedi.
Bartın Bartın’da camiler kadın hükümlüler tarafından temizleniyor Bartın’da çeşitli suçlardan kamu cezası alan 4 kadın yükümlünün, cezaları Denetimi Serbestlik Tedbiri çerçevesinde cami temizliği ile infaz ediliyor. Toplamda 11 cami temizleyen kadın yükümlüler, Kadir Gecesi’ne kadar şehir merkezindeki 3 cami temizleyerek, Ramazan Bayramına hazır hale getirecek. Bartın Denetimi Serbestlik Müdürlüğü tarafından kentte kamu cezasına çarptırılan 4 kadına, cami temizliği cezası verilerek, cezaların infazı ceazevinde değil, dışarıda gerçekleştiriliyor. Denetimi Serbestlik tedbiri çerçevesinde kentteki kamu cezası alan 4 kadın, kent merkezindeki camileri temizliyor. Yükümlüler, caminin pencere ve kapılarından, halılarına kadar her tarafını temizliyor. Yapılan ince ve derin temizlik ile kentteki 11 cami, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na hazır hale getirilirken, kadın yükümlülerin bayrama kadar 3 camiyi daha temizlemesi hedefleniyor. Kadın yükümlülerin cezalarının dışarıda infazı, 1 infaz koruma memuru gözetiminde gerçekleştiriliyor. Uygulanan ceza yöntemleri ile hem yükümlünün iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması, hem de yükümlünün topluma verdiği zarar ise kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanması amaçlanıyor. Yürütülen ceza ve infaz hakkında bilgi veren Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, ’’Bilindiği üzere denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere eğitim ve iyileştirme çalışmalarının yanı sıra suçun infazına dair birtakım yükümlülükler yüklemekteyiz. Bu yükümlülüklerden bir tanesi de kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük, toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan, yükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas almaktadır. Bu kapsamda, Ramazan ayı münasebetiyle toplumumuz için önemli ibadet ve buluşma mekânları olan camilerimizde Ramazan ayı boyunca temizlik çalışması planlanmış olup her gün bir camimizin temizliği yükümlüler tarafından yapılmaktadır. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bu çalışmalar yükümlülerin hem topluma yeniden kazandırılmasına hem de birlik ve dayanışma duygularının güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır’’ dedi.
Denizli Çameli’nin doğal güzellikleri GoTürkiye platformuna resmen girdi Denizli’nin doğasıyla büyüleyen ilçesi Çameli, sürdürülebilir turizm vizyonuyla uluslararası tanıtım ağında yerini aldı. GoTürkiye platformuna dahil edilen ilçe, artık dünyanın dört bir yanından gezginlere kapılarını dijital ortamda açıyor. Denizli’nin doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Çameli, turizm alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından yönetilen ve Türkiye’nin dijital turizm vitrini olarak bilinen GoTürkiye platformu, Çameli’yi resmi destinasyonları arasına dahil etti. Son yıllarda ekoturizm, yayla turizmi ve doğa sporlarıyla dikkat çeken ilçe, platformda "Sürdürülebilir Turizm Destinasyonu" kategorisinde yer aldı. Çameli; el değmemiş doğası, zengin kültürel mirası ve yöresel mutfağıyla artık hem Türkçe hem de İngilizce içeriklerle uluslararası gezginlere tanıtılıyor. GoTürkiye üzerinden hazırlanan içeriklerle birlikte Çameli’nin doğal rotaları, yaylaları, konaklama imkanları ve bölgeye özgü deneyimler dünyanın dört bir yanındaki turistlerin erişimine açıldı. Böylece küresel seyahat planları yapan ziyaretçiler, ilçenin sunduğu doğa ve kültür zenginliklerine tek tıkla ulaşabilecek. Çameli’nin uluslararası bir turizm platformunda yer alması, ilçenin tanınırlığını artırmanın yanı sıra bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlaması beklenen bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Çameli Belediyesi ve turizm paydaşlarının yürüttüğü sürdürülebilir turizm çalışmaları sayesinde ilçenin, doğa turizmi alanında daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Bu gelişme sadece Çameli için değil, Denizli turizmi için de önemli bir adım olarak görülüyor. Doğal güzellikleri ve alternatif turizm potansiyeliyle dikkat çeken Çameli’nin, önümüzdeki dönemde uluslararası ziyaretçi sayısını artırması bekleniyor.