DÜNYA - 12 Nisan 2012 Perşembe 14:40

ZOKORA FENERBAHÇE MAÇINI BEKLİYOR

A
A
A
ZOKORA FENERBAHÇE MAÇINI BEKLİYOR

Trabzonspor`un sezon başında İspanya`nın Sevilla takımından transfer ettiği Didier Zokora, teknik direktör Şenol Güneş`in görev vermesi halinde bu sezon ilk kez Fenerbahçe maçında forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor.
Bu sezon Spor Toto Süper Lig`de oynanan 34 maçında 21`inde forma giyen Didier Zokora, Afrika Kupası maçları nedeniyle de bordo-mavili takımdan uzak kalmıştı. Bir çok maçta forma giyemeyen Zokora`nın Türkiye`de bulunmasına rağmen forma giyemediği maçlar arasında Fenerbahçe maçı ilk sırada yer alıyor. Sarı-lacivertli takımla İstanbul`da oynayacakları Süper Final maçını bekleyen Fildişili oyuncuyu farklı bir heyecan sardı.
Ligin ilk yarısında Galatasaray`ın 3-0 kazandığı maçın 55. dakikasında kırmızı kart gören Zokora, 16. haftada Kadıköy`de takımını yalnız bırakmıştı. Didier Zokora`dan yoksun Fenerbahçe karşısına çıkan Trabzonspor, mücadeleyi 1-0 kaybetmişti. Fildişili futbolcu ligin 32. haftasında yine Galatasaray maçının 10. dakikasında Emmanuel Eboue`ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu Süper Lig`in 33. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sahadaki yerini alamadı. Zokora`nın forma giymediği maç ise 1-1`lık skorla sonuçlanmıştı.
"KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAОIZ"
Süper Lig`in ilk yarısında ve ikinci yarısında Fenerbahçe maçlarında cezalı duruma düştüğü için oynayamayan Trabzonspor`un orta sahadaki yıldızı Didier Zokora, bu sezon Fenerebahçe maçlarında forma giyememenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Fenerbahçe maçlarının Trabzonspor için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. O maçlarda oynamamak beni gerçekten üzmüştü. Hocam görev vermesi halinde Süper Final maçında Fenerbahçe karşısında forma giyebileceğim. Arkadaşlarımla birlikte elimizden geleni yapıp maçtan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum" dedi
HAMİ`DEN BURAK YILMAZ`A NASİHAT
Bu arada Trabzonspor`un efsane futbolcusu Hami Mandıralı, bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz`a nasihat etti. Eski futbolcu Trabzonspor`un bütünüyle özel bir takım olduğunu belirterek, " Başka şehirli olup da Trabzonlu`dan çok Trabzonspor`u sevenler vardır. Böyle bir camianın bir üyesi olacaksın ve bu tavırlar içinde olacaksın. Burak Yılmaz 32 gol atmıştır. Allah ondan razı olsun Trabzonspor yerli oyuncuların sayesinde bu duruma gelmiştir, hepsine şapka çıkartıyoruz. Ama Burak Yılmaz sahada vurdum duymaz davranamaz. Orduspor maçından sonra verdiği beyanat benim çok hoşuma gitmedi. ``˜Fizik olarak bitmişim, yorulmuşum` gibi ifadeler olmadı. Messi de yılda neredeyse 70 maç oynuyor. Gazozuna maç oynarken bile yırtıyor ortalığı hiç bir gün ben yoruldum bitmişim demiyor" ifadesini kullandı.
"BURAK SAОLAM KARAKTERLİ BİR İNSAN"
"Bir insan yaptığı işe saygı duymuyorsa, ona ciddi yaklaşmıyorsa yarın o işi ona ihanet eder" diyen Hami, "Ondan sonra kafayı duvarlara vurursun. Bu taraftarın bakışı birden değişir. O zaman nerde olduğunu unutursun. Sana bu değeri veren camia için biraz daha koşmalısın. Attığı golleri bir kenara koyuyorum. Burak sezon başında 15 tane koşuyordu. 15 tane ofsayta düşüyordu. Bunun üzerine 15 daha koşuyordu. Şimdi 2 tane koşmuyor. Ben olduğum dediğin an senin bittiğin andır. 32 golü Burak`a takım arkadaşları attırdı. Benim için önce Trabzonspor`un menfaatleri gelir oyuncuların değil. Trabzonspor başarılı olacak 5 tane gol atacak ondan sonra herkes keyfini yapacak. Burak Yılmaz`ı ben çok seviyorum. Karakterli sağlam bir arkadaşımız. Bu başka bir şey, ben bu eleştirilerimi onun daha iyi olması için yapıyorum" dedi.
YABANCILARA GÖZ DAОI
Öte yandan bu sezon yabancı oyuncularından istediği verimi alamayan Trabzonspor, gelecek sezon için elindeki yabancıların bir çoğu ile yollarını ayırmayı planlıyor. Teknik direktör Şenol Güneş`in takımda kalmasını istediği yabancılar dışında diğerlerin teklif gelmesi halinde bordo-mavili kulübün bu oyuncularla yollarını ayırmayı planladığı belirtildi.
TRABZONSPOR`DA BÜLENT YILDIRIM ENDİŞESİ
Süper Final`in ilk maçında İstanbul`da oynanacak olan Fenerbahçe-Trabzonspor maçını yönetecek olan Bülent Yıldırım ismi bordo-mavili kulübü endişelendirdi. Trabzonspor`un geçtiğimiz sezon oynadığı maçlarda düdük çalan ve verdiği kararlarla Trabzonspor`a şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldıran Yıldırım`ın, İstanbul`daki maçta düdük çalacak olması Trabzonspor`un keyfini kaçırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.