YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 14:49

MERZİFON BELEDİYESİ KÜLTÜREL YEMEKLERİ YAŞATACAK

A
A
A
MERZİFON BELEDİYESİ KÜLTÜREL YEMEKLERİ YAŞATACAK

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, ilçenin yemek kültüründe önemli yere sahip olan Merzifon keşkeği ile Merzifon pidesinin tanıtım ve sunumunun yapılacağı Merzifon Ana Yemekler Salonu inşasının devam ettiğini söyledi.
Yunus Emre Mahallesi`nde 780 metrekarelik alanda inşası devam eden Merzifon Ana Yemekler Salonu`nu gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Aydınlı, mekanda ilçenin meşhur damak tatlarından keşkek ve Merzifon pidesinin sunum ve satışının yapılacağını kaydetti.
Başkan Aydınlı, Merzifon Belediyesi tarafından inşa edilen tesiste daha önceden hizmete sunulan Çanakkale Şehitleri Parkı ile Mehmet Akif Ersoy Parkı`ndan farklı olarak keşkek ile Merzifon pidesinin bulunacağını ve yaz sezonuna yetişeceğini söyledi.
Yöresel yemekleri müşterilere servis etmeyi planladıklarını vurgulayan Aydınlı, ``Bu proje çoktandır hayalimizde olan bir çalışmaydı. Esnafımız ile birlikte yapmak için de girişimlerimiz oldu. Keşkeğimize tescil alıyoruz şu anda. Amasya`da tescil edilecek olan tek gıda Merzifon keşkeğidir. Ana hedefimiz Merzifon pidemizi ve keşkeğimizi bu mekanda yaşatmak. Amacımız yöresel tatlarımızı tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır`` diye konuştu.
Aydınlı, tesisin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 150 bin TL`ye mal olacağını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir