YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 14:54

KOCASİNAN TAKVİYE AОAÇ DİKECEK

A
A
A
KOCASİNAN TAKVİYE AОAÇ DİKECEK

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, kış öncesi 15 bin, bahar başlangıcı 15 bin fidan diktiklerini hatırlatarak yeni tespit edilen alanları da ağaçlandırmak için takviye yapacaklarını söyledi.
Kocasinan Belediyesi`nin hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir bir şehir sunmak hedefine uygun olarak çalıştığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, yeşil alan miktarını ve ağaç sayısını sürekli biçimde artırabilmek için çok yoğun gayret gösterdiklerini kaydetti.
Kış başlangıcında 15 bin, bahar başlangıcında da 15 bin ağaç diktiklerini hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, ``Sert geçen kıştan çok olumsuz etkilenen ağaçların yerine yenisini dikmek ve nisan ayında tespit edilen alanları ağaçlandırmak için takviye fidan dikiyoruz`` dedi.
Şehrin ağır havasını temizleyerek, insanlara tertemiz ve rahat nefes alabilmelerini sağlayan bir ortam sunmak için fidan dikimine ve bakımına özel önem verdiklerinin altını çizen Başkan Bekir Yıldız, ``Ağaçlar, şehrin akciğeridir ve en önemli ihtiyaçlarının başında gelir. Bu nedenle müsait olan her alana ağaç dikip yeşillendiriyoruz. Bu gayret sonucunda Kayseri`deki yeşil alan miktarını dünya standartlarına taşıdık. Park, bahçe ve refüjlere sürekli fidan dikiyoruz. Diktiğimiz fidanın her türlü ihtiyacını karşılayıp bakımını da özenle yapıyoruz. Seralarımızda fidanın ve çiçeğin büyük çoğunluğunu kendimiz üretiyoruz. Top akasya, atkestanesi, meşe ve batı ladini gibi üretemediğimiz fidanları satın alıyoruz. Belediye olarak mevcut ve dikilen ağaçlarımızın korunmasında vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmalarını istiyoruz`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da ev yangınında mahsur kalan anne ile oğlu kurtarıldı Ankara’nın Mamak ilçesinde 10 katlı apartmanın 6’ncı katındaki evde çıkan yangında mahsur kalan anne ile oğlu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi 846. Cadde’de yer alan 10 katlı apartmanın 6’ncı katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahalede yangın kontrol altına alınırken, evde mahsur kalan anne A.S. ile oğlu M.S. ise kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Anne ile oğlunun sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. Apartmanın davalık olduğu için iskanının alınmadığı iddia edildi Apartmanda yaşayan vatandaşlar ise binanın müteahhidinin sürekli değiştiğini ve bu nedenden dolayı iskanın alınamadığını iddia etti. Devam eden mahkeme sürecinden dolayı apartmanlarında eksiklikler olduğunu söyleyen vatandaşlar, sorunun çözülmesini istedi. "Üç senedir soğuklarda sobayla ısınmaya çalışıyorlar" Olayla ilgili konuşan komşulardan Hatice Kaya, "Bu binanın doğal gaz tesisatı olmadığından dolayı aileler ısınabilmek için elektrikli soba yakıyor. O soba da evdeki eşyaların üzerine düşerek yangın çıkmasına neden oluyor. Bu binanın böyle bir çözülmeyen problemi var. Defalarca da müteahhit değişti. Bina davalık oldu. Mahkeme de sürekli erteleniyor. Hem müteahhitler hem binada oturanlar mağdur durumda. Yangında mahsur kalan aile üç senedir burada yaşıyor. O aile beş çocuk sahibi bir aile. Üç senedir soğuklarda sobayla ısınmaya çalışıyorlar. Kendi dairelerinde oturdukları için ’en azından sobayla ısınalım’ diyorlar. Binanın sadece doğal gazı yok. Yangın da çok büyüktü. Ekipler hemen gelmemiş olsaydı can kaybı bile olabilirdi. Ekipler kısa sürede geldi ve müdahale etti" dedi.