YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 15:55

"SAОLIKLI NESİLLER İÇİN AKILLI SOFRALAR" PROJESİ BAŞLADI

A
A
A
"SAОLIKLI NESİLLER İÇİN AKILLI SOFRALAR" PROJESİ BAŞLADI

Sakarya`nın Adapazarı ilçesinde başlatılan ``Sağlıklı Nesiller İçin Akıllı Sofralar`` projesi ile ilköğretim çağındaki öğrencilere kahvaltı alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.
Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Topluluğu tarafından başlatılan ``Sağlıklı Nesiller İçin Akıllı Sofralar`` projesi, Adapazarı ilçesi Yenimahalle İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinlikle başladı.
Proje kapsamında kahvaltı etme alışkanlıkları olmayan çocuklara, kahvaltının önemi doktorlar tarafından anlatılırken, öğrencilere içinde kahvaltı kiti olan beslenme çantaları dağıtıldı. Projenin ikinci etabında ise velilere çocukların kahvaltı alışkanlıkları konusunda önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Çalışmada gönüllü olarak yer alan Hendek Devlet Hastanesi doktorlarından Serdar Bayraktar, ``Çocuklarda kahvaltı son derece önemli bir etkendir. Kahvaltı etmeyen bir çocuk güne büyük eksiklikle başlamaktadır. SAÜ Sakarya MYO Halkla İlişkiler Topluluğu benimle irtibata geçerek bu projede görev almamı istediler. Bizde bu kapsamda projemize bu okuldan başladık. Öğrencilere kahvaltının önemini anlattık. Öğretmenlerinden aldığımız bilgiye göre öğrenciler sabahları cips yiyerek okula geliyormuş. İlk vadede hedefimiz bunun önüne geçebilmek`` dedi.
Projenin yürütücüsü olan SAÜ Sakarya MYO Halkla İlişkiler Bölüm Koordinatörü Selcan Vodinalı ise proje kapsamında öğrencilere 40 adet beslenme çantası ve çantaların içinde kahvaltı kitleri verdiklerini söyleyerek, ``Çalışmalarımıza birçok okulda devam edeceğiz. Amacımız çocukların daha nitelikli bir beslenme alışkanlığı kazanmalarıdır`` diye konuştu.
Doktor Serdar Bayraktar`ın bilgilendirmelerinin ardından sınıfta öğrencilerle birlikte toplu şekilde kahvaltı edildi. Kahvaltı sonrasında oynanan oyunlarla da çocukların projeye olan dikkatleri arttırılmaya çalışıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir