YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 21:42

SAKARYA`DA HAC ÖN KAYITLARINA YOОUN TALEP

A
A
A
SAKARYA`DA HAC ÖN KAYITLARINA YOОUN TALEP

27 Mart-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 2012 yılı Hac ön kayıtlarına Sakarya`dan yoğun talep oldu. Kayıt yenileme ve yeni kayıtlarla birlikte 16 bin 232 kişinin ön kayıt yaptırdığı bildirildi.
Kutlu Doğum Haftası programının tanıtımı için basın mensuplarıyla biraraya gelen Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli bu yıl hac ön kayıtlarına il genelinden yoğun talep olduğunu söyledi.
3 bin 895 kişinin yeni kayıt yaptırdığını ve 12 bin 337 kişinin de kayıtlarını yenilediğini belirten Müftü Serenli, toplamda 16 bin 232 kişinin Hac vazifesini yerine getirmek için ön kayıt yaptırdığını söyledi.
Müftü Serenli hac ön kayıtları ilgili olarak şu bilgileri verdi: ``2012 yılı il ve ilçelerin genel hac ön kayıtlarında normal tip, müstakil tip ve otel tip için 3 bin 895 kişi yeni kayıt yaptırdı. 12 bin 337 kişi de kayıtlarını yeniledi. İl genelinde toplam 16 bin 232 ön kayıt alındı`` dedi.
Serenli toplamda 16 bin 232 olan ön kaydın 5 bin 200`ünün İl Müftülüğü tarafından alındığını anlatarak, ``İl Müftülüğümüz tarafından ise, normal tip, müstakil tip ve otel tip için bin 370 yeni kayıt 3 bin 830 da kayıt yenileme olmak üzere 5 bin 200 kişinin ön kaydı alındı`` dedi.
İl Müftüsü İlyas Serenli kesin olmamakla birlikte bu sene Sakarya`dan ek kontenjanlarla birlikte bin 400 civarında vatandaşın Hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara hareket etmelerini beklediklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.