GENEL - 13 Nisan 2012 Cuma 16:53

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOОLU: "BANGLADEŞ`İN TÜRKİYE İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR"

A
A
A
TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOОLU: "BANGLADEŞ`İN TÜRKİYE İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in de katıldığı çalışma yemeğinde Bangladeş Başbakanı Şeyhk Hasina`yı ağırladı. Hisarcıklıoğlu, Bangladeş`in Türkiye için ayrı bir önemi olduğunun altını çizerek, Türkiye`nin tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.
TOBB Birlik Merkezi`ndeki yemeğe Hasina, Dinçer ve Hisarcıklıoğlu`nun yanı sıra Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FBCCI) Başkanı Ak Azad ve iki ülke işadamları da katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, çalışma yemeğindeki konuşmasında, 9 Mayıs 2011`de, Türk-Bangladeş İş Konseyi`ni kuran anlaşmayı imzaladıklarını hatırlatarak, "İş konseyi ile iki ülke iş dünyası arasında çok önemli bir işbirliği mekanizmasını kurmuş olduk ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladık. Sayın Hasina, ikili ilişkilerimizi her alanda destekliyor, bizlere büyük bir moral ve güç veriyor. Özellikle son birkaç yıldır ekonomik ilişkilerimiz hızla gelişiyor. Sayın Başbakan`ın bugün bizimle birlikte olması, bu desteğin en önemli göstergesidir. Ben, iş dünyamıza verdiği destek ve bugün bizimle birlikte olduğu için, Türk özel sektörü adına kendisine şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e de Türkiye`nin önünü açacak büyük hizmetler yaptığı için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, İş Konseyi Başkanı ve Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Azad`la birlikte olmaktan da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"BANGLADEŞ`İN KURTULUŞ SAVAŞI`NDAKİ DESTEОİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIK"
Bangladeş`in Türk milletinin kalbindeki yerinin her zaman farklı olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Biz duygusal bir milletiz. Bangladeş halkının, Ulusal Kurtuluş Savaşımız sırasında bize verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız. Millet olarak çok zor ve hayati bir süreçten geçtiğimiz o yıllarda, büyük bir savaşın içindeydik. O dönemde, kendileri de sıkıntı içinde olan Bangladeşli kardeşlerimiz, kendi sıkıntılarını bir kenara koydular. Dişlerinden, tırnaklarından artırdıklarını bize gönderdiler. Allah hepsinden razı olsun. Allah`a çok şükür, Türkiye o zor günleri geride bıraktı. Hızla ayağa kalktık. Bugün geldiğimiz noktada yeniden, bu coğrafyanın en zengin ve en güçlü ülkesi haline geldik. Bugün Türkiye Dünya`nın en büyük 17`nci, Avrupa`nın 6`ncı büyük ekonomisi" diye konuştu.
"TÜRKİYE BİR DÜNYA MARKASI"
Türkiye`nin artık güçlü ekonomisiyle, her sektörde bir dünya markası haline geldiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, Çin`den İtalya`ya kadar olan coğrafyanın en güçlü sanayi ülkesi olduklarını anlattı. Bugün Avrupa`da satılan her 3 televizyondan, her 4 beyaz eşyadan birinin Türk malı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:
"Bugün ABD`den sonra 13 farklı otomotiv markasının üretildiği ikinci ülkeyiz. Kendi uydumuzu üretiyor, kendi insansız hava aracımızı geliştiriyoruz. Yılda 135 milyar dolar ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 92`si sanayi malı ve bunun yüzde 60`ını, kalitenin çok önemli olduğu, dünyanın en rekabetçi pazarları olan, Avrupa ve Kuzey Amerika`ya yapıyoruz. Karayolu nakliye sektöründe ABD`den sonra, dünyanın en büyük ikinci filosuna sahibiz. Müteahhitlik sektöründe Çin`den sonra dünyanın en büyük gücüyüz. Öte yandan, dünyanın en çok tercih edilen 7 turizm destinasyonundan biriyiz. Yılda 31 milyon turisti, dünya standartlarının üstündeki tesislerimizde ağırlıyoruz. Güneş artık yeniden doğudan yükseliyor. Batı ülkeleri yerinde sayarken; Doğunun yükselişi ile birlikte, üretim ve ticarette hakimiyet, Asya`ya geçiyor."
"BÜROKRATİK ENGELLER HIZ KESİYOR"
Konuşmasında bürokratik engellere de değinen Hisarcıklıoğlu, "Özellikle bürokratik engeller bizi yavaşlatıyor. Hızımızı kesiyor. Koşabilecek gücümüz varken, ancak yürüyebiliyoruz. Oysa müteşebbis hızlı hareket etmek ister. Bürokrasinin çok olması demek, müteşebbisin yatırım yapmaktan vazgeçmesi demektir. Bürokrasiyi mutlaka azaltmamız lazım" dedi.
Hisarcıklıoğlu, Türkiye`nin son 10 yıldaki müthiş atılımının temelinde, azalan bürokrasinin olduğuna dikkat çekerek, "Bürokrasinin fazla olması kontrol ve denetimin güçlü olması anlamına gelmiyor. Tam tersine, bürokrasi arttıkça kontrol zorlaşıyor, kazanç azalıyor. Bangladeş`e yapılacak her yatırım Bangladeş halkı için istihdam demektir. İhracatın, gelirin ve refahın artması demektir. Yapılacak her yatırım Bangladeş`in kalkınması, büyümesi, zenginleşmesi demektir" ifadesini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de doğa yürüyüşleri 1 Haziran’da başlıyor Yenişehir Belediyesi vatandaşları spor yapmaya ve sağlıklı hareketliliğe teşvik etmek amacıyla doğa yürüyüşleri düzenleyecek. İlk yürüyüş 1 Haziran’da gerçekleştirilecek. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Mersin Şubesi işbirliğiyle ’Yenişehir’de hareket zamanı’ sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde vatandaşlar bir yandan doğanın keyfini çıkarırken aynı zamanda sağlıklı aktivite yapma fırsatı da bulacak. İlk yürüyüş etkinliği 1 Haziran Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak. Kocahamzalı Mahallesi’ndeki baz istasyonundan başlayacak yürüyüş Çukurkeşlik Mahallesi’nde sona erecek. 5,5 kilometrelik yürüyüş parkurunda vatandaşlar, hareketli ve keyifli bir gün geçirme imkanı bulacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler için saat 08.00’de Yenişehir Belediyesi önünden servisler de kaldırılacak. "Sağlıklı hareketliliği ve aktif bir yaşamı önemsiyoruz" Başkan Abdullah Özyiğit, sağlıklı hareketliliği ve aktif bir yaşamı önemsediklerini belirtti. Tüm Mersinlileri gerçekleştirecekleri yürüyüşlere katılmaya ve doğanın tadını çıkarmaya davet eden Özyiğit, “Yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri olan hareket ilkemiz kapsamında gerçekleştireceğimiz bir etkinlik olacak. Bu anlamda her yaştan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Doğayla iç içe, temiz havada ve keyifli yürüyüşler düzenleyeceğiz" dedi.
Erzurum ESOB Başkanı Rasim Fırat, esnafa verilen kredide faiz yükseltilmesine tepki gösterdi Türkiye’de esnafın ticari faaliyetlerini desteklemek amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla sağlanan kredi faizleri artırıldı. ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu kararla esnafın beli bükülür” dedi. Halkbank aracılığıyla Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri tarafından verilen kredilerin faizlerinin artırılması, ülke genelinde tepkileri beraberinde getirdi. Erzurum’da da ses yükselten isim Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Başkanı Rasim Fırat oldu. Yeni faiz oranlarının, mevcut kredilere yansıtılmasının esnafın yükünü artırdığına dikkat çeken Başkan Rasim Fırat, ekonomide esen her rüzgârın bedelinin esnaf ve sanatkâra ödetildiğini vurguladı. Başkan Fırat, “Faiz oranlarındaki artış, Hazine destekli esnaf kredilerine önemli bir güncellemeyle yansıdı. Her daim bırakın elini, vücudunu taşın altına koyan, ekonominin bel kemiği esnaf ve sanatkârımız bu düzenlemeyi hak etmiyor. Dünya ölçeğinde yaşanan ve ülkemize de yansıyan krizlerin bedelini hep esnafımız ödüyor. Örneğin, 11.10.2022 - 09.07.2023 tarihleri arasında kullanılan kredilerin faiz oranı yüzde 7,5’ten yüzde 17’ye yükseltildi. Bu durum esnaf ve sanatkârımıza reva görülemez” diye konuştu. “Acilen yeni düzenleme yapılmalı" Daha önce verilmiş kredilerde faiz artımını geri çekmesini beklediklerini kaydeden Başkan Fırat, şöyle dedi. “Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte devletin faiz oranlarını yükseltmesini anlayışla karışlıyoruz. Ancak önceden verilmiş kredilerin faizlerinin artırılması bize göre son derece yanlıştır. Zaten zor şartlar altında ticari faaliyetlerini yürütmeye çalışan esnaf ve sanatkârımız acilen yeni bir düzenleme beklemektedir.” Faizler böyle artırıldı Örneğin 04.01.2021 - 06.06.2021 tarihleri arasında kullanılan kredilerin faiz oranı yüzde 8,5’ten yüzde 18’e ve 07.06.2021 - 10.10.2022 tarihleri arasında kullanılan kredilerin faiz oranı yüzde 9,5’tan yüzde 21’e çıkarıldı. Ayrıca 10.07.2023 - 06.09.2023 tarihleri arasında kullanılan kredilerin faiz oranı yüzde 12,5’ten yüzde 24’e, 07.09.2023 - 24.09.2023 tarihleri arasında kullanılan kredilerin faiz oranı yüzde 15’ten yüzde 24’e yükseltildi. Son olarak, 25.12.2023 - 31.03.2024 tarihleri arasında kullanılan kredilerin faiz oranı yüzde 25’ten yüzde 29’a çıkarıldı.
Konya Eklem ağrılarına yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi Dünyada en sık görülen sağlık sorunlarının başında bel ve eklem ağrıları gelirken, kimilerinde bu ağrılar oldukça hafif seyrederken kimilerinde katlanılmaz sancılara dönüşüyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Sinan Bağçacı, gelişen teknolojik yeniliklerin sayesinde ortaya çıkan yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile ağrılara yeni bir çözüm sunduklarını söyledi. Yapılan araştırmalara göre dünyadaki insanların; yüzde 88’i ağrıdan şikayet ediyor. Geleneksel tedaviye alternatif olarak kullanılan yüksek yoğunluklu alan tedavisinin doku iyileşmesinde, ağrının kesilmesinde, eklemlerin yeniden fonksiyon kazanmasında ve kasların güçlenmesinde kullanıldığı bilgisini veren Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bağçacı, hastaların klinik muayeneleri sonrasında kişiye özel seanslarla tedavi uygulandığını açıkladı. “Eklem ağrılarına elektromanyetik çözümler” Teknoloji geliştikçe yeni nesil robotik tedavi cihazları da artmaya başladı. Yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile hasarlı ya da etkilenen dokuların iyileştirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Bağçacı, “Bel, boyun fıtığı, omuz kas-tendon zedelenmeleri gibi sorunlarda ve eklem kontraktürlerinde çok büyük bir grup hasta tedavi edilebilmektedir. Ayrıca ödemli bölgelerin tedavisinde de kullanılır. Kırık iyileşmesinde, kas güçlenmesini gerektiren durumlarda, kasların aşırı kasılma sonrasında tendonlarda kısalmaya neden olduğu bazı nörolojik hastalıklarda, eklemlerin kontraktürü yani hareketinin ileri derecede kısıtlanmasında oluşturduğu rahatsızlıkları da tedavi etmeye yardımcı olur’’ dedi. “Kıyafet üzerinden uygulanır” Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisi ile hastaların ağrılarını giderici alternatif bir destek geldiğini, kişinin vücuduna temas edilmeden kıyafet üzerinden uygulandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bağçacı, cihazın bölgeye odaklanarak yaklaşık 10 santim derinliğe kadar etkinlik gösterdiği bilgisini verdi. Bu sayede çok derin dokulara nüfuz ettiği için etkinliğinin de yüksek olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Bağçacı, “Bu şekilde kalça ve bel gibi ulaşılması ya da derin eklemlerin kapsülü gibi, zor bölgelerde de eklem ağrılarını giderici tedavi sunabilmektedir” diye konuştu. Yüksek yoğunluklu elektromanyetik alan tedavisinin doku iyileşmesini, ağrının kesilmesini ve eklemlerin yeniden fonksiyon kazanmasını, ayrıca kasların güçlenmesini sağladığını, ağrının hem akut hem de kronik safhasında hastalar rahatsızlık duymadan yapılabilecek bir tedavi olduğu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bağçacı, “Bel ve boyun fıtıkları, omuz kas yırtılmaları, fibromiyalji, kırık iyileşmesi, sinir zedelenmesi, solunum problemleri, tenisçi dirseği, topuk dikeni, tendinit, epikondilit, tuzak nöropatiler, eklem kireçlenmeleri, disk patolojileri, ameliyat sonrasında eklemlerdeki fonksiyon kayıpları, felç sonrasında gelişen kas kasılmaları ve güç kayıplarında kullanılmaktadır. Ayrıca sporcuların spor yaralanması sonrasında rehabilitasyonunda etkin şekilde kullanılmaktadır” şeklinde konuştu.
İzmir Aydem Perakende ve Gediz Perakende’den çiftçilere destek Aydem Perakende ve Gediz Perakende, farklı ödeme seçenekleriyle çiftçileri desteklemeyi sürdürüyor. Denizbank ile yapılan iş birliğiyle çiftçiler, Üretici Kart’la elektrik faturalarını Aydem Perakende ve Gediz Perakende Müşteri İlişkileri Merkezleri’nde dört aya varan vade seçenekleriyle ödeyebilecek, bir ay vadede yüzde sıfır faiz olanağından yararlanabilecek ve geri ödemelerini hasat zamanında yapabilecek. Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Denizbank ile çiftçilere destek veren iş birliği anlaşmasına imza attı. Bu kapsamda, bankanın çiftçilere özel sunduğu ve mazot, gübre, tohum gibi tüm tarımsal girdi alımlarında kullanılabilen Üretici Kart’ın avantajları genişletildi. Denizbank Üretici Kart ile Aydem Perakende ve Gediz Perakende Müşteri İlişkileri Merkezleri’nden dört aya varan uygun ödeme avantajlarıyla elektrik faturası ödemeleri yapılabilecek. Üstelik bir ay vadede yüzde sıfır faiz olanağından yararlanılırken, çiftçiler geri ödemelerini ürünlerinin hasat zamanında yapabilecek. Bitkisel üretim ve hayvancılık yapan çiftçilik belgesi sahibi üreticilerin iş birliğinden yararlanmaları için, en yakın Denizbank şubesine gidip Üretici Kart başvurusu yapmalarının yeterli olduğu belirtildi. Kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgiye, Aydem Perakende ve Gediz Perakende hizmet noktalarından, web sitelerinden ve 0850 800 0 186 numaralı çağrı merkezinden ulaşmak mümkün.