YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 18:11

MANİSA`DA KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
MANİSA`DA KUTLU DOОUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Manisa Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ulupark`ta Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi etkinliği düzenledi.
Ulupark Çay Bahçesi`nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Müftüsü Sinan Cihan, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, İş-Kur Müdürü Yüksel Uçar, Vergi Dairesi Müdürü Yılmaz Çakan, daire müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hafta boyunca bir çok program gerçekleştireceklerini dile getiren İl Müftüsü Sinan Cihan, "Kutlu Doğum Haftası`nın güzelliğini, bereketini güzel insanlarla paylaşacağız inşallah. Hafta boyunca pek çok etkinlikte Kur`an-i Kerim hediye edeceğiz. Hedefimiz bütün müslüman insanlarımızın Kur`an-i Kerimi anlamaya çalışmasıdır. Bununla beraber Peygamber Efendimizin hayatı ve kardeşlik kitaplarını dağıtacağız. Ayrıca Peygamber Efendimiz sembolize eden güzel kokusuyla ünlü gül dağatacağız. Kutlu Doğum Haftası`nda binlerce Hadis-i Şerif okutulacak. İyi, doğru ve güzelin imsali olma yolunda azmimizi yenilemek, hepimiz için huzur vesilesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftası`nın Manisalı hemşerilerimize, aziz milletimize, bütün müslümanlara huzur ve bereket getirmesini, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.
Müftü Cihan`ın konuşmasının ardından Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve Sema gösterileri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Konuklara ayrıca pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Haftası kutlandı Gaziantep’te Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk bırakma töreni düzenlendi. 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Sosyal Güvenlik Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk bırakma töreni düzenlendi. “Sosyal güvenlik insanları sosyal risklere karşı kayıt altına alan bir sistemdir” Törenden sonra konuşan Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, “2009’dan beri 16 Mayısı içine alan hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanır. Tabii bu haftanın amacı insanlara sosyal güvenlik bilincini anlatmak ve bilgilendirmektir. Kayıt dışıyla mücadele etmektir. Sosyal Güvenlik Kurumunun 1’inci amacı insanları sosyal güvenlik kapsamına almak. Özellikle kayıt dışı ülkelerde çok büyük bir problem. Sadece çalışanların kayıt dışılığı anlamında değil ekonomik anlamda ve vergi anlamında da kayıt altına alındığı zaman düzen olur. Aynı zamanda gelir dağılımını da adalet olur. İnsanların huzurlu yaşayabilmeleri için bu kurallara uyması gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumunun da kendine göre çıkardığı kanunlar var. Bu kanunlara herkes uyduğu zaman herkes rahat eder. Uyulmadığı zaman ise zarar eder. Örneğin bir kişiyi sigortalı yaptığı zaman belli bir maliyeti var. Fakat kayıt dışı yakalandığı zaman ise bu maliyetin 10 katı zararı olur. Sosyal güvenlik insanları sosyal risklere karşı kayıt altına alan bir sistemdir. Bu riskler ise; iş kazası, yaşlanma ve hastalık gibi nedenler. Kayıtlı çalıştığı zaman bütün bu risklerden korunmuş oluyor. Bizim Sosyal Güvenlik kutlama amaçlarımızdan biride budur” diye konuştu.
Aydın NAMTAL bilim projeleri fuarda sergilendi Nazilli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Bilim Fuarı düzenlendi. Açılışa katılan protokol üyeleri projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Nazilli Sanat Okulu Yaptırma Derneği tarafından 1966 yılında hizmete açılan ilçenin ilk Mesleki Teknik Eğitim Okulu bugüne kadar gelişimini sürdürerek 11 alan ve 16 dalda eğitim-öğretim hayatını sürdürüyor. Kısa adı NAMTAL olan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl olduğu gibi bu senede Bilim Fuarında birbirinden özel projelerini sergiledi. Bu yılki bilim fuarında sergilenmeye hak kazanan ve destek alan 14 proje görücüye çıktı. Okul Müdürü Faruk Al’ın ev sahipliğindeki Bilim Fuarının açılışına Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Proje yürütücülüğünü Özcan Çetin’in yaptığı Bilim Fuarı’nda sergilenen 1 tanesi inceleme, 4 tanesi araştırma ve 9 tanesi de tasarım projesi olarak hazırlanan 14 projede 15 öğretmen ve 32 öğrenci görev aldı. Öğrencileri araştırmaya, incelemeye ve kendilerini geliştirmeye yönlendirmeyi amaçlayan projeler büyük beğeni aldı. Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar stantta yerini aldı Fuarın en ilgi gören ‘Ahilikten AVM’ye projesinde unutulmaya yüz tutmuş, usta az yetişen meslekler tanıtıldı. Projede sepetçi, çömlekçi ve çuhacı gibi meslek ustaları ziyaret edilerek bilgi alındı. Proje sorumluları Tarih Öğretmenleri Yücel Gülden ve Coşkun Yıldız’a Mehmet Efe Kazan, Yunus Emre Hışırcıoğlu, Metehan Türkoğlu ve Ali Çakırsemerci isimli öğrenciler eşlik etti. Projeleri hakkında protokol üyelerine bilgi veren proje sorumluları Yücel Gülden ve Coşkun Yıldız, “Ahilikten AVM’ adlı araştırma yaptık. Bu araştırmamızda sepetçi, çömlekçi ve Çuhacı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına ulaştık. Çevrede bu mesleği yapanları ziyaret ettik. Ahiliğin öneminden bahsettik. Usta çırak ilişkisine vurgu yaptık. 4 öğrenci 2 öğretmen olarak görev yaptık. Sergide sepet ustası İsa Bozdağ yaptığı sepetleri sergiledi. Aynı zamanda sepet örerek gençlere örnek oldu” dediler. Coğrafi işaret almak için destek istedi Yaklaşık 40 yıldır sepet örme işi yapan İsa Bozdağ ise sepetçilikle ilgili coğrafi işaret almak için girişimlerini sürdüğünü ifade ederek, bu mesleğin gelecekte de devam etmesinin önemli olduğunu belirtti. Bozdağ, devlet yetkililerinden coğrafi işaret almak için destek istedi.
Karabük KBÜ’lü iki hakem WTT Feeder Cappadocia Masa Tenisi Turnuvası’nda görev aldı WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’ nda Karabük Üniversitesi’nden iki öğretim üyesi yer aldı. Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’nda görev yapan hakemler arasında yer aldı. 24 farklı ülkeden 106 sporcunun katılımı ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen WTT Feeder Cappadocia Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası 13-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşiyor. Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu iş birliğiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın açılışı Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, NEVÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akpınar, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden sporcular, hakem ve antrenörlerin katılımıyla yapıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası turnuvada, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Doç. Dr. Raşit Esen ve Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Eftal Şehirli hakemlik görevini başarıyla üstlendi.