ASAYİŞ - 15 Nisan 2012 Pazar 21:27

ERMENEK`TE KAYIP KIZI ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

A
A
A
ERMENEK`TE KAYIP KIZI ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Karaman`ın Ermenek ilçesine bağlı Aşağıçağlar köyünde, tahta köprüden geçerken dereye düşen teyze kızlarından hayatını kaybeden Fadime Saraç`ın cesedinin çıkarılmasının ardından başlanan Havva İzgin`i arama çalışmalarına, akşam olması nedeniyle ara verildi.
Bugün sabah saat 10.10 sıralarında Kapız mevkisinde bulunan kendilerine ait hayvanlarına bakmaya giden Fadime Saraç (24) ile Havva İzgin (17), tahta köprüden geçtikleri sırada dengelerini kaybederek dereye düşmüşlerdi. Olayın ardından Fadime Saraç`ın cansız bedeni köylüler ve jandarma ekipleri tarafından sudan çıkarılırken, kayıp olan Havva İzgin`i arama çalışmalarına başlandı. Mersin`den gelen dalgıçlar, jandarma ekipleri ve köylülerin katılımıyla devam eden arama çalışmalara akşam olması nedeniyle ara
verildi. Çalışmaların sabah saat 06.00`da başlayacağı, köylüler ve dalgıçlar tarafından bölge bölge arama çalışması yapılacağı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.