YEREL HABERLER - 15 Nisan 2012 Pazar 11:57

KUTLU DOОUM HAFTASI...

A
A
A
KUTLU DOОUM HAFTASI...

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed`in insanlara rehberlik ederek, onların yolunu aydınlatmak üzere seçildiğini belirterek, ``Peygamberimizin dünyaya gelişinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası`na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz`` dedi.
Aldırmaz, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, ``Sevgili Peygamberimizin getirdiği mesaj insanlık için huzur kaynadığıdır. Bu huzur kaynağından yararlanabilmek için O`nu ve O`nun getirdiği mesajı anlamak gerekir. Sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed`in örnek yaşayışını iyi bilmek gerekir. Hazreti Peygamberimizi daha yakından tanımak, O`nun örnek şahsiyetini, kendimize örnek almak gayretinde olmalıyız. Çünkü Hazreti Muhammed, peygamberlik zincirinin son halkası olarak insanlığa gönderilmiş, yaşadığı dönemde karanlığa son vermiş, aydınlık bir dönemin müjdecisi olmuştur. O`nun rehberliği ve aydınlattığı yol sonsuza kadar insanlığa yol gösterecektir`` dedi.
Hazreti Muhammed`in hayatı boyunca ilim, adalet, barış, ahlak ve akıl gibi değerler üzerine kurulmuş olan İslam Dinini insanlığa duyurmayı amaçladığını vurgulayan Aldırmaz, şöyle devam etti:
``Bu özellikleriyle İslam, dünyanın en uç köşelerine kadar ulaşmış ve insanlığın kurtuluş dini olmuştur. Peygamberimizin savunduğu ve tebliğini yaptığı kutsal değerler, barış ve huzur çerçevesinde somutlaşarak, Yüce Allah`ın ilahi mesajlarının benimsenmesini sağlamıştır. Günümüzde dünyanın her köşesinde sorunlarla boğuşan insanlığın kurtuluşu Sevgili Peygamberimizin yüzyıllar öncesinden bugüne gelen nurlu mesajlardadır. Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftası`nın tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karşıyaka’nın 2003 doğumlu sol beki kulüplerin radarında Karşıyaka’nın 2003 doğumlu sol beki Ferdi Burgaz, bu sezon gösterdiği performansla birçok kulübün radarına girmeyi başardı. TFF 3. Lig 2. Grup’ta sezona şampiyonluk inancıyla başlayan; fakat istediği sonuçları alamayınca play-off’tan üst lig hedefine ulaşmaya çalışan Karşıyaka, play-off ilk turunda oynadığı maçında Anadolu Üniversitesine iç sahada 1-0 mağlup olarak üst lig hayallerine bu sezon da veda etti. Yeşil-kırmızılı takım bu sezon birçok genç oyuncuya süre verirken, bu oyunculardan da altyapı patentli Ferdi Burgaz, kısa bir sürede gösterdiği performansla dikkatleri üzerine başardı. İzmir ekibiyle 2023-2024 sezonunda 25 lig maçına çıkan ve iki bin 11 dakika süre alan 20 yaşındaki genç oyuncu, savunmadaki kritik müdahalelerinin yanı sıra hücuma verdiği 2 asistlik katkıyla da takımının önemli isimlerinden birisi olmayı başardı. Birçok Süper Lig kulübünün sezon başından beri takip ettiği Ferdi Burgaz için sezon içerisinde kulüplerin ilgisi olsa da, yeşil-kırmızılı ekip şampiyonluğa odaklandığı için muhtemel transfer görüşmelerine kapılarını kapatırken, sezonun tamamlanmasıyla birlikte içerisinde Süper Lig takımlarının da olduğu birçok kulüp tekrar Karşıyaka’nın kapısını çaldı ve oyuncunun durumunu sormaya başladığı ifade edildi. İzmir ekibinin de, 30 Haziran 2025 yılında sözleşmesi bitecek olan genç oyuncudan bonservis ücreti kazanıp, bir sonraki satıştan da para kazanmayı hedeflediği öğrenildi.
İstanbul EasyCep Bakü’de ilk mağazasını açtı Yenilenmiş elektronik cihaz marketi EasyCep, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında Azerbaycan’ın başkentinde ilk deneyim ve satış mağazasını açtı. Şirketin müşterileriyle 150’nci buluşma noktası olan yeni mağaza Bakü’nün en prestijli caddelerinden biri üzerinde yer alıyor. EasyCep, sürdürülebilir ve yenilikçi iş modeliyle uluslararası büyümesine devam ediyor. Katar’dan sonra yurt dışındaki bir sonraki büyük adımını Azerbaycan’ın başkentinde atan şirket, Bakü’nün en prestijli caddelerinden biri olan 28 May Caddesi’nde ilk deneyim ve satış mağazasını açtı. 2023 yılında dört kat büyüme kaydetmesinin ardından bu yıl 340 bine yakın elektronik cihazı yenilemeyi hedefleyen şirket, yeni mağazasıyla Azerbaycan’da tüketicileri bütçe dostu yenilenmiş telefonların ekonomik ve çevresel avantajlarıyla tanıştıracak. Müşteri deneyimi odaklı yaklaşımı ile tüketicilerin güvenilirlik ihtiyacını karşılayan şirket, Azerbaycan’ın önde gelen mobil operatörlerinden Nar ile iş birliği yaparak, yenilenmiş telefonlar, uzman teknik inceleme ve yenileme hizmetleri, zengin aksesuar çeşitleri sunuluyor. Nar tarafından yenilenmiş telefonlar için sağlanan 12 ay garanti güvencesi ise Azerbaycan’da ikinci el telefon pazarını dönüştürecek bir ilk olma özelliğini taşıyor. EasyCep Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Akif Özdemir konuyla ilgili olarak, “Katar’da başlayan yurt dışı yolculuğumuza Azerbaycan’la devam ederek ülkenin lider iletişim şirketi Azerconnect ve önde gelen mobil operatörlerinden Nar ile iş birliğine gitmiştik. Bu kez ise Azerbaycan’da kendi mağazamızı müşterilerimizle 150’nci buluşma noktamız olarak açmanın gururunu yaşıyoruz. Azerbaycan’da tüketicilerin, eski telefonları yenileyerek sunduğumuz güvenilir, esnek ödeme seçenekleri ile çok daha ulaşılır, çevreci ve profesyonel hizmetlerimizi hızla benimseyeceğine inanıyoruz” dedi. EasyCep Azerbaycan’ın CEO’su Seymur Cavadov ise, Bakü’de yeni açılan mağazanın açılış etkinliğinde heyecanını dile getirdi: “Azerbaycan’da ilk mağazamızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yenilenmiş telefon kavramı buradaki tüketiciler için yeni olabilir, ancak yenilenmiş telefonların avantajları ile tanışınca hızla benimseyeceklerinden eminiz. Müşterilerimizin, sunduğumuz garanti güvencesi ve esnek ödeme seçeneklerine yoğun ilgi göstereceğine inanıyoruz. Bunun yanında, yenilenmiş telefonların yeni cihaz üretiminden kaynaklı karbon emisyonunu engellediği göz önünde bulundurulduğunda, müşterilerimizin çevresel açıdan bilinçli tercihler yapmaktan da memnuniyet duyacaklarını öngörüyoruz. Herkesi, sunduğumuz bu önemli avantajları keşfetmeye davet ediyoruz.” Şirket, 2024 yılında toplam cirosunun yüzde 5’ini yurt dışı operasyonlarından elde etmeyi öngörürken, bu stratejik adım şirketin bölgesel oyuncu olma yolundaki kararlı ilerleyişini ve yenilenmiş elektronik cihazların avantajlarını tüketicilere tanıtma misyonunu güçlendiriyor.
Sivas Trafik Haftası etkinliğinde validen öğrencilere simit Sivas’ta 4-10 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Vali Yılmaz Şimşek, etkinlik sonrası öğrencilere simit ikram etti. Sivas’ta 4-10 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle tarihi Kent Meydanı’nda ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ temalı etkinlik düzenlendi. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri öğrencilere balon dağıttı. Öğrenciler ve vatandaşlara trafik kuralları bilincini aşılamayı amaçlayan etkinlikte trafik levhaları anlatıldı. “İlimizde geçen yıl 41 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti” Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Trafik Haftası’nı kutlayarak, “Bu hafta boyunca bir takım etkinlikler düzenledik. Şu anda da öğrencilerimizle birlikte bu etkinliklerden birisini icra ediyoruz. Amacımız trafik kurallarına dikkat çekmek. Vatandaşlarımıza trafik kurallarına uyma bilincini yerleştirmek ve trafik kurallarını vatandaşlarımıza anlatmak. Gençlerimize bu yaşlarda trafik kurallarını öğretmek ve onları bu doğrultuda eğitmeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz üzere araç sayısının artmasıyla birlikte maalesef trafik kazaları da arttı. Dünyada yılda 1 milyon 350 bin kişi trafik kazalarında hayatını yitiriyor. Ülkemizde bu rakam 2 bin 200 civarlarında. İlimizde ise geçen yıl 41 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu sadece kaza anında olay yerinde vefat edenler. Bu tablo gerçekten vahim. O yüzden bu konu çok önemli" dedi. Trafik kurallarının gençlere ve vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğine vurgu yapan Vali Şimşek, “Onların trafik kurallarına uymalarını telkin etmemiz gerekiyor. Öncelikle emniyet kemeri takmak, kırmızı ışıkta mutlaka durmak ve ışık ihlali yapmamak, hız limitine mutlaka riayet etmek gerekiyor. Yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermek gerekiyor. Her etkinlik için de bir motto kullanıyoruz. Bundan sonra bu etkinliklerimiz devam edecek. Ben tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını bekliyorum. Hem kendi can ve mal güvenlikleri için hem de başkalarının can ve mal güvenliği için lütfen trafik kurallarına uyalım, uymayanları da uyaralım” ifadelerini kullandı. Vali Şimşek, etkinliğe katılan öğrencilere simit ikram etti. Programa Vali Yılmaz Şimşek’in yanı sıra Belediye Başkanvekili Fehmi Taştan ve il protokolü katıldı. Öğrenciler ile toplu fotoğraf çektiren il protokolü, yaya geçidinden geçti.
Kayseri Erciyes gündoğumu büyüledi Kocasinan Belediyesi tarafından kazandırılan ve Erciyes ile Kayseri’nin eşsiz şehir manzarasıyla dikkat çeken Erkilet Millet Bahçesi’nde, güneşin doğuşuyla yaşanan görsel şölen kartpostallık manzaralar oluşturuyor. Özellikle doğası ve kadim mahallelerin farklı özellikleriyle eşsiz bir seyir zevki sunan Kocasinan’da, bulutların üstünde kalan Erciyes’in güzelliği büyülüyor. Kocasinan’ın doğal güzelliklerini ön plana çıkartacak çalışmalar yaptıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes ile Kayseri manzarasının en iyi görüldüğü yer olan Erkilet Millet Bahçesi’yle taçlandırdıklarını söyledi. Yapılan yatırımlar sayesinde Kocasinan’ın değerine değer, güzelliğine güzellik kattıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Doğal güzelliklere sahip olan Erkilet’ten Erciyes ve Kayseri, ayrı bir güzel görünüyor” dedi. Millet Bahçesi alanının şehrin panoramik olarak görüntüsünün en iyi olduğu noktalardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın her bir köşesinde farklı çalışmalarla yeni mekanlar kazandırıyoruz ve ilçemizi daha da güzelleştiriyoruz. Kocasinan’ımızı hak etmiş olduğu noktaya getirebilmek için farklı projelere imza atıyoruz. Bir tarafta kentsel dönüşümle şehrin yenilenmesi gereken bölgelerde yaptığımız çalışmalarla yeni bir şehir kuruyoruz. Bir yandan ise ağaçlandırılmadık hiçbir nokta kalmayana kadar her bir bölgede ağaçlandırma çalışmasının gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Erkilet Millet Bahçesine de öncelikle 15-20 yaş arası ağaçları toprakla buluşturduk. Yürüyüş yolları ile oturma alanları gibi yerleri yaptık. Ayrıca hemşehrilerimizin piknik yapabileceği, çocukların oynayabileceği ve sosyal donatılarının olacağı bir mekan haline dönüştürdük. Bisiklet ve yürüyüş yolun yanı sıra değişik aktivitelere ev sahipliği yapacak olan yer aynı zamanda Kayseri’mize yeni bir aktivite alanı olmuş olacak. Özellikle buraya bu yıl, bir seyir terası yapacağız. Herkesin gelmek istediği bir seyir terası olacak. Gerek şehir dışından gerek hemşehrilerimiz, bu bölgeye akın edecek. Burası, şimdiden cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Hem konumu hem de şehir manzarasıyla farklı olan burası, tamamlandığında Kayseri’mize yepyeni bir yaşam alanı kazandırmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Millet Bahçesi çalışması tamamlandığında Kayseri’nin değerine değer katacağını sözlerine ekledi.