YEREL HABERLER - 15 Nisan 2012 Pazar 12:44

VALİ COŞ`TAN ``˜AKDENİZ OYUNLARI` AÇIKLAMASI

A
A
A
VALİ COŞ`TAN ``˜AKDENİZ OYUNLARI` AÇIKLAMASI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir takım çekişmelere taraftar olan kesimlerin heyecanı ve hevesi gelsin diye devletin, sadece 15 gün sürecek olan ``˜Akdeniz Oyunları` için yüksek miktardaki bir kaynağı kullanma gibi bir lüksü olmadığını söyledi.
2013 yılında Mersin`de 17.`si organize edilecek olan; ``˜Akdeniz Oyunları` ile ilgili geri sayım sürerken, hazırlıklar da devam ediyor. Olimpiyatlardan sonra en büyük spor organizasyonu olarak öne çıkan ``˜Akdeniz Oyunları`nın bir ayağı da Adana`da yapılacak. Mersin kamuoyu bu duruma karşı çıkarken, Adana`da ise hummalı bir çalışma yürütülüyor. Konuyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Avni Coş, Mersin ile Adana`nın karşı karşıya getirilmek istenmesine sert tepki gösterdi ve; ``Hepimiz aynı memleketin çocuklarıyız`` ifadesini kullandı.
``BURASI BİR YUNANİSTAN-TÜRKİYE HUDUDU DEОİL``
Coş, ``Aramızdaki sınırlar izafidir. Burası bir Yunanistan-Türkiye hududu değil. Birbirimizi sevmemiz, elde edilen başarılarla gurur duymamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz ``˜Kutlu Doğum Haftası`nın mesajı olan; ``˜kardeşlik` duygusunu eğer gerçekten özümseyebilir ve bunu davranışlarımıza da yansıtabilirsek bu tür çekişmeleri de geride bırakmış oluruz`` dedi. `17. Akdeniz Oyunları` ile ilgili olarak Adana`da da gerekli çalışmaların büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünün altını çizen Coş, oyunların bir bölümünün Adana`da yapılacak olmasının temel nedenininse kentin mevcut spor altyapısı olduğunu hatırlattı.
``ÇEKİŞMEDEN YANA OLANLARIN HEVESİ GELSİN DİYE YATIRIM YAPILMAZ``
Bir takım çekişmelere taraftar olan kesimlerin heyecanı ve hevesi gelsin diye devletin, sadece 15 gün sürecek bir organizasyon için yüksek miktardaki bir kaynağı kullanma gibi bir lüksü olmadığının altını çizen Coş, ``Bu tür çekişmeleri tetiklemekten zevk alan insanları tatmin etmek için devletimiz, yüz milyonlara varan yatırımlar peşinde koşmaz. Her yatırım gibi ``˜Akdeniz Oyunları` kapsamında yapılacak yatırımlar da belirli bir tasarruf politikası kapsamında yapılır. Buna göre bir ekonomi yönetimi belirlenir. Yapılması ve bu konuda atılması gereken adımlar da budur`` diye konuştu.
``ADANA İLE MERSİN ARASINDAKİ DOSTLUK GÜÇLENDİRİLMELİ``
``˜Akdeniz Oyunları`ndaki ana temanın; Akdeniz`de kıyısı olan ülkeler arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve bunun ileri bir noktaya taşınması olduğunun altını çizen Hüseyin Avni Coş, burada yapması gereken ise Adana ve Mersin gibi Akdeniz çanağında yer alan iki kent arasındaki dostluğun güçlendirilmesi olduğunu dile getirdi. Coş, açıklamasını da şöyle sürdürdü; ``O zaman önce Akdeniz kıyısındaki iki il arasındaki dostluğu güçlendirmemiz gerekiyor. Biz, Akdeniz ülkeleri arasındaki dostluğu geliştirmek istiyoruz ama bu oyunların yapılacağı iki ilin bazı sakinleri komşu ili çekemiyor. Komşu ile karşı bir takım hasımane davranışlar içerisinde ise bu şahıslar, ne yazık ki ``˜Akdeniz Oyunları`nın ruhunu anlayamamış. Ben, onları ``˜Akdeniz Oyunları`nın ruhunu aramaya, sporun evrensel mesajını doğru algılamaya davet ediyorum.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir