YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 15:09

KUTLU DOОUM HAFTASI

A
A
A
KUTLU DOОUM HAFTASI

Malatya`nın Darende İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle "O`nu Hayatımıza Işık Tutan Bir Meşale Yapmalıyız" konulu konferans verildi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa, Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı İsa Özkan, Emniyet Müdürü Salih Köken, Jandarma Komutanı Hacı Güneşli, Darende Müftüsü Ahmet Varol, Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları mensupları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. Programda izleyicilere ilahi ve Kuran-ı Kerim Dinletisi sunuldu. Programa konuşmacı olarak İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı katıldı.
Malatya il müftü yardımcısı Cengiz Yağcı yaptığı konuşmada, "Geçen sene peygamberimizin kutlu doğum haftası münasebetiyle rahmet konusu işlendi. Merhamet konusu işlendi. Daha önceki dönemde güven emniyet konusu işlendi. Bu sefer başkanlığımızın uygun görmesi ile kardeşlik konusu işleniyor. Tabi bu konular sadece edebiyatı yapılarak günü doldurmak kabilinden bir şeyler anlatılmış olarak geçiştirilecek kadar basit bir olay değildir. O`nun şahsında onun hayatından herkes kendine bir parça bulabiliyor. Eğer
aile reisi isek en güzel aile reisliği modelini onda görüyoruz. Eğer idareciysek en güzel idarecilik örneğini onda görüyoruz. Eğer eş isek en güzel eş olma örneğini onda görüyoruz. Eğer insan isek en güzel insanlık numunesini onda görüyoruz. Eğer kardeş isek kardeşliğin en güzel numunesini onda görüyoruz neysek hangi nokta ve mertebede isek mutlaka kendimiz için ondan bir örnek almamak mümkün değildir. Peygamberimizi örnek almalıyız" dedi.
Darende Müftüsü Ahmet Varol da konuşmasında, "İnsanlığa bir rahmet elçisi olarak gönderilen Hz Muhammed (S.A.V)`in dünyaya teşrifleri büyük bir tarihi hadise olduğu gibi aydınlık ile karanlığı, hak ile batılı, şirk ile tevhidi birbirinden kesin çizgilerle ayıran ilahi bir mucizedir. O`nun dünyaya gelmesiyle hayır ve güzellikte dünyaya gelmiştir çünkü bütün insanlığın kurtuluş reçetesini de beraberinde getirmiştir. O bir ırk ya da millete değil bütün insanlara peygamber olarak gönderilmiştir. Hz.
Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası programları çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.