YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 12:48

MİDYAT`TA OKUL MÜDÜRÜNÜN DARP EDİLDİĞžİ İDDİASI

A
A
A
MİDYAT`TA OKUL MÜDÜRÜNÜN DARP EDİLDİĞžİ İDDİASI

Mardin`in Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde bir okul müdürünün darp edildiği iddiası üzerine, Midyat`taki eğitim sendikaları olayı kınadı.
Midyat ilçesine bağlı Acırlı beldesinde bulunan Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Müdürü Cengiz Güntekin, bir öğrencinin yakınları ile görüştüğü sırada makam odasında saldırıya uğradığını, boğuşma esnasında sağ el serçe parmağının kırıldığını iddia etti. On günlük iş göremez raporu alan Gültekin, kendisini darp ettiğini öne sürdüğü kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Gültekin`in olayı öğrenen eşinin de fenalaşarak Batman Devlet Hastanesi`ne kaldırıldığı öğrenildi.
Darp iddiası üzerine Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Özgür Eğitim Sen temsilcileri, sendikalara üye öğretmen ve idarecileri, Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk anıtı önünde basın açıklaması düzenleyerek olayı kınadı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Midyat temsilcisi Abdulkadir Altay, "İlçemize bağlı Acırlı Beldesi Çok Programlı Lisesinde okul müdürü olan Cengiz Güntekin`in okul öğrencisi ve velisi tarafından darp edilmesini şiddetle kınıyoruz. Sorunlu olduğu bilinen
öğrencinin, okulda birçok olay çıkardığı, başka okuldan disiplin suçu ile bu okula gönderildiği bilinmektedir. Ailesi tarafından bilinmesine rağmen, daha bir gün önce kolluk kuvvetlerince okuldan çıkarılan bu sorunlu öğrenciye destek olup, görevini yerine getirmeye çalışan okul müdürüne öğrencinin kendisi ve dayısı tarafından saldırıda bulunulmuş ve Okul Müdürü Cengiz Güntekin darp edilmiştir" denildi.
Bu olayın asıl suçlusunu aramak veya olayın sebebine inmek gerektiğini belirten Altay, "Burada Milli Eğitim Bakanının kamuoyunda eğitimcilerle ilgili oluşturduğu kanaatten ve Alo 147 gibi uygulamalarından cesaret alıp bu ve benzeri olayların gerçekleşmesinden bakanlık da sorumludur. Bakanlık okul idarecilerini ve öğretmenleri etkisiz hale getiren yönetmelikleri gözden geçirmeli, değiştirmeli, gerekirse vazgeçmelidir. Öğretmenin yararına düzenlenmeyen bir yönetmelik topluma da yarar getirmez. Çünkü
öğretmenler toplumun mimarlarıdır" dedi.
Milli Eğitim Bakanı`na seslenen Altay, "Sayın Milli Eğitim bakanımız. Biz öğretmenler olarak ne velimizi ne de öğrencimizi üzüyoruz; aksine evimizden çocuklarımızdan fedakarlık yaparak onların gelişmesi için gereken bütün çabalarımızı sergiliyoruz. Oysa bu olayda örnek olduğu gibi yine üzülen biz oluyoruz. Hatta üzülmeyi bırakın darp edilen ve toplumda gururu incinen kesim biz öğretmenler oluyoruz. Şimdi soruyoruz sayın bakanım, bu durumda öğretmeninizi korumak için siz ne yaptınız veya ne yapacaksınız.
Mağdur edilen eğitimcilere bakanlık sahip çıkmalı, öğretmenin kendisi baskılardan dolayı vazgeçse bile bakanlık, hukuk sınırları dışına çıkılarak kaba kuvvetle halledilmeye çalışılan bu tür olayların takipçisi olmalıdır. Gerekirse kamu davası kapsamında takibini yapmalıdır. Bakanlık yapmasa da biz sendikalar yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz" diya konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından, sendika temsilcileri ve öğretmenler alkışlarla olayı protesto ettikten sonra alandan sessizce ayrıldı. Öğretmen Nadir Oğlakkaya, son zamanlarda bu tür olaylarla sık sık karşılaşmaya başladıklarını belirterek, "Bu yapılan politikaların sonucu olarak olaylardan rahatsız oluyoruz. Aslında Midyat Güneydoğu`da en önemli, en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi. Biz eğitimcilere çok önemli görevler düşüyor" dedi.
Mahmut Sancar isimli öğretmen ise öğretmenlerin şu an rahat çalıştığını düşünmediğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir