DÜNYA - 17 Nisan 2012 Salı 17:23

TFF 1. LİG

A
A
A
TFF 1. LİG

TFF 1. Lig takımlarından Sakaryaspor`un teknik direktörü Yılmaz Vural, TFF. 2. Lig` düşmelerinin kendisini o kadar çok üzmediğini dile getirerek, "Sakaryaspor yapı itibari ile küçülmesi gereken bir takım. Ancak önümüzde ki süreci doğru değerlendirmemiz gereken bir dönem olarak görüyorum" dedi.
TFF 1. Lig`de 28. hafta sonunda topladığı 19 puan ile 17. Sırada yer alan ve ligin bitmesine 6 hafta kala TFF. 2. Lig`e düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Sakaryaspor`da Teknik Direktör Yılmaz Vural, Rüstemler Tesisleri`nde bir basın toplantısı düzenleyerek takım ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi`ne Sakaryaspor`u alma çağrısında bulunan Vural, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi takıma el atarsa, takımın mevcut altyapısı ile seneye geldiği lige geri dönmesi mümkün olur. Bu hafta karşılaştığımız Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ile görüştüm. Rize`de de Sakarya`da benzeyene bir süreç vardı. Burada takının 25 milyon TL`lik borcu için 30-40 kişi şirket kurdu ve bu borcu kapadılar. Sakarya`da da bunun gibi yöntemler bulmamız gerekir. 30-40 kişi çıkıp 100 bin TL verir mi
ya da bir kişi çıkıp takımı alır mı? Bunları düşünmemiz gerekir" dedi.
Sakarya`da geleceğe yönelik bir sinerjinin oluşmasına son haftalarda verdikleri mücadele ile katkıda bulunduklarını belirten Vural, "Geleceğe yönelik yatırımlarını hızlandıran ve geleceğe yönelik umutlandıran bir takımımız var. 32 kişilik bir kadromuz mevcut. Mesut ve Selim sakatlıkları sürüyor. Selim bu seneyi kapattı zaten. Mesut ise önümüzde ki sezonun yarısında takıma katılabilir. Altyapıda oynayan oyuncularımızı profesyonel yapılması için izletiyoruz. Şu an da altyapıdan 27 oyuncuyu profesyonel
yapacağız. Bu sene sonunda 10 arkadaşın sözleşmesi bitecek. Bütün oyuncularla tek tek görüşüldü. Aralarında şu anda kesin gitmek isteyen 3 kişi var. Onlarda malum isimler.Kayserispor Bursaspor gibi takımlarla görüşüyorlar. Berat ve Salih Dursun gibi futbolcularımızın lig takımlarına gitmesi ihtimali var. Bana verilen rapora göre 32 kişiden 3-4 tanesi gitme düşüncesinde. Geri kalanlarla seneye bu takım yoluna devam edecek. Sakarya`nın futbola çok yatkın olduğu bu altyapının varlığıdır. 1994 doğumludan
başlamak üzere 15-16 genç kardeşlerimiz var şu an A Takım kadrosunda" diye konuştu.
Sakaryaspor kongresine 1 ay kaldığını hatırlayan Vural sözlerini şöyle sürdürdü: "Gönül istiyor ki bugünden itibaren buraya talip olacak arkadaşlarımız çalışmalarına başlasınlar. 1 aylık bir süreç var kongreye kadar. Yönetim oluşturmak bir ekip çalışmasıdır. Göreve gelmek isteyen arkadaşlarımız için 1 aylık bir çalışma süreci var. Ben Sakaryaspor`un düşmesine üzülmedim. Çünkü Sakaryaspor küçülmesi gereken bir takım. Ancak önümüzde ki süreci doğru değerlendirmemiz gereken bir dönem olarak görüyorum.
Gelecek yönetici arkadaşların transferi açması ve takıma kalite katması gerekiyor. Hepimiz takımın bir an önce layık olduğu Süper Lig`e geri dönmesini hepimiz arzu ediyoruz."
Vural son olarak 1 maç seyircisiz oynama cezası aldıklarından dolayı kadın ve çocukların izleyebileceği Kasımpaşa maçı için Sakaryalılara, Sakaryaspor`u yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Öldürüp gömmüşlerdi, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı, 6’sı serbest kaldı Sakarya’da 20 gündür kayıp olarak aranan ve ağaçlık alanda toprağa gömülü halde bulunan şahsın ölümüne ilişkin adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrolle 3’ü savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, 11 Nisan gününden sonra kendisinden haber alınamayan yabancı uyruklu Mohammed Azeez Mahdi Mahdi için yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Hususa ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kayıp şahsın bağlantılı olduğu kişilerin ifadelerine başvurdu. Tutarsız ifadeler üzerine sorgularını genişleten ekipler, şahsın öldürülüp Erenler ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde ağaçlık alana gömüldüğü bilgisine ulaştı. Bölgede çalışma yapan ekipler, kadavra köpeklerinin yardımıyla Mahdi’nin cesedini buldu. Olay yerine yapılan incelemenin ardından polis ekiplerince Mahdi ile bağlantılı 8 Türk vatandaşını gözaltına alındığı, yabancı uyruklu bir kişinin ise arandığı öğrenildi. Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin yabancı uyrukluları ücret karşılığında taksi minvalinde taşımacılık yaptığı öğrenildi. Çalışmalarını genişleten polis ekipleri, Mohammed Azeez Mahdi Mahdi’nin ölümüne ilişkin detayları ortaya çıkardı. Mahdi’nin kumar mevzusundan kaynaklı alacak verecek meselesi bulunduğu ve alacaklıların öldürülen şahsın taksisine müşteri gibi binerek kafasına sıktıkları öğrenildi. Evli ve 3 çocuk babası Mahdi’yi öldüren şüpheliler, daha önceden kiraladıkları atölye tarzı işyerinin arkasındaki ağaçlık alana götürerek gömdüğü ve şahsın aracını satmaya çalışırken yakalandıkları ortaya çıktı. 2 tutuklama Olaya ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden iş yerinin sahibi H.B. (43), Y.Ö. (28), U.A. (40), E.K. (30), Ö.C. (43), K.B. (16), E.S. (21) ve S.T. (30) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bahse konu olan olaya ilişkin bir yabancı uyruklu şahsın ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden H.B. (43) ve E.S. (21) ’Kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanırken U.A. (40), E.K. (30), ve Ö.C. (43) adli kontrolle K.B. (16), Y.Ö. (28) ile S.T. (30) savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Ankara Ticaret Bakanlığı: "İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu" Türkiye, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi üzerine, İsrail’le tüm ihracat ve ithalat işlemlerini durdurma kararı aldı. Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi, İsrail’in Filistin’e yönelik uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı saldırıları neticesinde bugüne kadar 15 bini çocuk, 35 binden fazla Filistinli sivil hayatını kaybetmiş, yaklaşık 78 bin Filistin vatandaşı ise yaralanmıştır. Türkiye 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana çatışmaların durdurulması, insani kayıp ve fiziki yıkımın engellenmesi, kalıcı ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için en üst düzeyde girişimlerde bulunmuş, diplomasinin tüm araçlarını kullanmıştır. Ülkemiz ilk günden bu yana Gazze halkının yardımına koşmuş, başta gıda, sağlık ve tıbbi yardım malzemeleri olmak üzere gemiler ve uçaklarla on binlerce ton insani yardımı bölgeye ulaştırmış, binlerce hastayı tahliye ederek bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmuştur. Bununla birlikte, İsrail’in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkım devam etmiş, İsrail Hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakmış ve insani yardımları engellemiştir. Türkiye bunun üzerine 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamıştır. Alınan bu kararda, İsrail Gazze’de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar kısıtlama tedbirlerinin yürürlükte kalacağı vurgulanmıştır. Buna rağmen, İsrail Hükümetinin saldırgan tutumunu sürdürdüğü, Filistin’deki insani trajedinin kötüleştiği müşahede edilmektedir” denildi. Açıklamada, “Bu itibarla, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır. Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimizin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığımız ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmalar koordine edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir” ifadeleri yer aldı.