GENEL - 17 Nisan 2012 Salı 17:58

BATMAN`DA SU SIKINTISI KADIN VE ERKEKLERİN ARASINI AÇTI

A
A
A
BATMAN`DA SU SIKINTISI KADIN VE ERKEKLERİN ARASINI AÇTI

Batman`da bir köyde yaşanan su sıkıntısı kadın ve erkeklerin arasını açtı. Dereden su taşımaktan bıkan kadınlar, susuzluğa çare bulmayan erkekleri eve almamaya karar verdiklerini söyledi.
Kozluk ilçesine bağlı 2 bin 500 nüfuslu 400 haneli Tuzlagözü köyünde içme suyu şebekesinin arızalı olması nedeniyle su sıkıntısı yaşanıyor. Yaklaşık 3 aydır susuz olan köy, kadın ve erkekleri karşı karşıya getirdi. Köyün 4 kilometre uzağından çocuklarıyla beraber bidonlarla su taşıyan kadınlar, çektikleri çileden kurtulmak istediklerini belirtti. Köylü erkekler ise defalarca yetkililere haber verdiklerini ve gelen arıza ekibinin patlayan su borularını baştan salma onardıklarını, iki gün içinde tekrar
bozulduğunu söyledi. Yaklaşık 50 hanenin susuzluk nedeniyle köyden göç ettiğini belirten köylüler, susuzluk çözülmediği takdirde göç sayısının artacağını dile getirdi. Eşlerine yardım eden ve çeşmeden bidonlarla su taşıyan köylülerden Ercan Şen, köyde susuzluk çektiklerini ve su yüzünden evlerinden olacaklarını söyledi. Şen, "Eve gittiğimiz zaman eşlerimiz bize su getirin, getirmeseniz içeri girmeyin diyorlar. Susuzluktan köyün yarısı göç etti, çocuklarımız hasta oldu" dedi.
Köyde yaşayan 74 yaşındaki Mahmut Şen ise su sorunu yüzünden evlerinde duramadıklarını belirtti. Mahmut Şen, "Köyde su olmadığı için evde duramıyoruz, avratlar bizi vuruyor. Biz de doğru çeşmeye gidiyoruz" diye konuştu.
Köy kadınlarından Münevver Aksu, suyu çeşmeden taşıdıkları için kolları ve belinin ağrıdığını söyledi. Aksu, "Erkeklerden susuzluğa çare bulmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 20 günde bir yıkandıklarını ve sabah namazıyla beraber çeşmeye gittiklerini belirten Ayşe Şen, erkeklerin kadınlara zulüm yaptığını öne sürdü. Şen, "Erkekler o suyu taşısaydı, o cefayı bilirlerdi, ama taşımadıkları için bizim halimizden anlamıyorlar. Kadınlara zulüm yapılıyor, erkekler eve gelince ve su bulamayınca kadına
sataşıyor. Nereden getirelim suyu, çocuklarımızla mı uğraşalım, ev işiyle mi uğraşalım, suyla mı uğraşalım bilmiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir