YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 15:28

BİTLİS`TE KUTLU DOОUM ETKİNLİKLERİ

A
A
A
BİTLİS`TE KUTLU DOОUM ETKİNLİKLERİ

Bitlis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, bugün Kültür Merkezi`nde düzenlenen bir programla devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti yer aldı. Ardından günün anlam ve önemini taşıyan konuşmayı İl Müftü Vekili Mustafa Biltünkü yaptı. Biltünkü, konuşmasında, kardeşliğin kendisinden öğrenilen efendiler efendisi olan Hz. Muhammet (S.A.V)`in doğumunun 1441`nci yıl dönümünü kutladıklarını belirterek ``Sizlere kardeşlerim diyorum çünkü ırkı, dili ve bölgesi ne olursa olsun bizler aynı vardan var olmuşuz. Bedenimizdeki varlık aynı, var edenimiz de aynıdır. Kardeşliği aynı kitaptan, aynı Peygamberden öğrendik. Aynı olan o kadar çok yönümüz var ki, bu yüzden `Müslüman`ım diyen bizler iki kere kardeşiz. Birinci kardeşliğimiz insan olmamızdan kaynaklanıyor. İkincisi ise Müslüman olmamızdan kaynaklanıyor. Bizlere bu kardeşlik nimetini bahşeden Allah`a hamd, kardeşliği bize öğreten efendiler efendisine salat ve selam olsun. Bu nedenle Kutlu Doğum Haftası programları kardeşliğimizi sorgulama zamanıdır. Bu kardeşliği yaşama lütfünü Rabbimiz hepimize nasip etsin. İl Müftülüğü olarak, düzenlediğimiz programların efendimizin yaşadığı, öğrettiği ve yaşattığı kardeşlik bilincimizin artmasına, şahsınız, aile fertleriniz, komşu ve dostlarınızla birlikte Peygamberimizin ``˜Kardeşlerim` dediği topluluktan olmanıza vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum`` şeklinde konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise ``Kardeşlik vurgusu ile ilgili ben de birkaç şey söylemek istiyorum. Kardeşlikten sadece camilerde ve konferanslarda bahseder olduk. Ama sokağa çıktığımızda etrafımıza baktığımızda bazı şeylerin yanlış gittiğini açık ve net görüyoruz. Kaldırımları işgal ederken, yollara çöp dökerken ve dereye her türlü atığı atarken kardeşlik aklımıza gelmiyor maalesef, ne iştir çözemiyoruz. Benden sonra gelip benden sonra giden adama nasıl kardeş diyeceğiz. Burada da eksik tartana, eksik verene ve bizleri aldatana nasıl kardeş diyeceğiz. Bunları canınız sıkılsın diye değil yaşadığımız sıkıntıları dile getirmek için bahsediyorum. Bir alime sormuşlar `Yiğitlik mi istersin dürüstlük mü` diye alim cevap vermiş ``˜Herkes dürüst olursa yiğitliğe gerek kalmaz` ve bizler yiğit arıyoruz yiğitlik peşinde koşuyoruz. Biz ilim istiyoruz. Ama ilim tek başına yetmez. İlimin yaşantımıza yansımasını istiyoruz. Rahat ve mutlu yaşamak istiyoruz. Bunun tek şartı ise insana hizmettir. Hizmet noktasında eksik yaşıyoruz. Cahiliye döneminde kızlar diri diri toprağa gömülürdü. Bugün kızları ölsün diye dağa gönderen kişilerin cahiliye dönemindeki kişilerden hiçbir farkı yoktur. Doğmamış bebeği yaşatmak için çalışıyoruz. Sabahlara kadar köylerimizden hamile kadınlarımızı hastaneye yetiştirmek için çalışıyoruz. Hiç kimseye de sen şusun sen busun diye ayrım yapmadık. Bu anlayışın aynısını sadece kamu görevlilerinden değil herkesten bekliyoruz. Bir iş yerine kim girerse girsin aynı saygıyı göstermeyen esnaftan ben razı değilim. Vali olduğumu öğrendiğinde ``˜Sayın valim deseydiniz vali olduğunuzu size daha farklı davranırdık` diyen esnaftan ben razı değilim. Benim için tek geçerli olan şey insana saygıdır. Benim için derken, dinimiz için, insanımız için ve milletimiz için bunu söylüyorum. Herkesten de bu anlayışı bekliyorum. Herkesin bir işte kendi çapında bir emeği var. Bizler bu emeğe saygı duyup teşekkür ederken odacıdan başlayıp teşekkür ediyoruz. Yapılan her işi kutsal sayıyoruz. Yaşayan her insanı Allah`ın emaneti sayıp ona göre hizmet ediyoruz`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bitlis İl Müftülüğü`ne bağlı ilahi grubu ilahiler söylediler. Ardından hafta dolayısıyla çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.
Düzenlenen programa Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Emniyet Müdürü H. İbrahim Doğan, Alay Komutanı Albay Enver Aydın, İl Müftü Vekili Mustafa Biltünkü, Ak Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ve kurum amirleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.