YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 18:41

LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI

A
A
A
LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI

Bozüyük Belediyesi haşereye karşı larva mücadelesi başlattı.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte yoğun bir larva mücadelesine başlayan Bozüyük Belediyesi Mezbaha Müdürlüğü, sıcakların artmasıyla birlikte uçkun mücadelesine geçerek, halkın sağlığını etkileyen sinek ve sivrisinek gibi haşereleri tehdit unsuru olmaktan çıkarıyor. Mezbaha Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 1 veteriner hekim, 2 personel ve özel ilaçlama aracı ile her gün düzenli bir şekilde yapılan larva mücadelesinde ilçe içinde ve çevresinde bulunan irili ufaklı tüm bataklık ve su birikintileri ilaçlanıyor.
Larvasit ilaçlamasında doğal mikro floraya ve hayvanlara zarar vermeyen biyolojik larvasit ilacı kullanıldığını söyleyen Veteriner Hekim Eyüp Cebeci, ``Bu yıl son 15 yılın en çok yağışını aldığımız için sinek ve larvaların diğer yıllara oranla çok daha fazla olacağını tahmin etmekteyiz. Halkımızın rahat ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için ilaçlama ekibi olarak çalışmalarımızı gece ve gündüz olmak üzere yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu yıl yağışların çok olması sebebiyle ilçenin 40 noktasında bataklık ve su birikintisi oluştuğunu tespit ettik. Buralara da elimizden geldiği kadar ilaçlama yapmaktayız. Sivrisineklerden bulaşan sıtma ve batı nil virüsü hastalıklarına karşı mücadelemizde daha önceki yıllara nazaran 2 kat daha fazla çalışıyoruz. Bu yıl için biz bataklıkları kurutuna kadar halkımızdan biraz sabırlı olmalarını ve çalışmalarımızda bizlere destek olmalarını bekliyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sancaktepe’de anneler çocuklarıyla müzik ve eğlenceye doydu Sancaktepe Belediyesi, Anneler Günü’ne özel eğlenceli bir program gerçekleştirdi. Programa katılan anneler, Komedyen Gözde Nevk ile güldü, şarkıcı Azra Sevindi ile ise müziğe doydu. Sancaktepe Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, Anneler Günü’ne özel Aydos Millet Bahçesi’nde etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Komedyen Gözde Nevk ile kahkaha dolu anlar geçiren anneler, şarkıcı Azra Sevindi ile de müziğe doydu. Programda, çocuklara özel atölyeler de yer aldı. Etkinlikte hem anneler hem çocuklar doyasıya eğlendi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Bugün bizim için çok özel, anlamlı bir gün. 12 Mayıs Anneler Günü. Burada da çokça annemiz var. Öncelikle öncelikle annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Çok kıymetli annelerimize Allah uzun ömürler versin. Çocuklarına, sevdiklerine bir ömür boyu mutlu bir şekilde yan yana olabilme imkanı Allah nasip etsin annelerimize. Tabii bu süreçlerde önemli etkinlikler yaparak sizlerle bir araya gelip hem toplumumuzun hem Sancaktepe’deki komşularımızın bir araya gelmelerini, dayanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Daha fazla etkinlikler yapacağız. Önemli günlerde, haftalarda, resmi bayramlarımızda, dini bayramlarımızda bir araya geleceğiz. Sancaktepe’deki komşuluk hukukumuzu, hemşeriliğimizi, dostluğumuzu daha fazla pekiştireceğiz. Bundan sonra daha fazla hissedeceğiniz bir Sancaktepe Belediyesi olacak. Halkımızın emrinde olacağız. Gece gündüz yirmi dört saat halkımızın mutluluğu, huzuru için sizler için çalışacağız" diye konuştu.