YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 16:51

RİZE BELEDİYE BAŞKANI BAKIRCI`YA BATUM BELEDİYE BAŞKANI CHAKHAIDZE`DEN ZİYARET

A
A
A
RİZE BELEDİYE BAŞKANI BAKIRCI`YA BATUM BELEDİYE BAŞKANI CHAKHAIDZE`DEN ZİYARET

Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum`un Belediye Başkanı Robert Chakhaidze yapmış olduğu Rize seyahatinde Belediye Başkanı Halil Bakırcı` yı makamında ziyaret etti.
Uzun zamandır Rize`ye gelmeyi düşündüğünü ifade eden Başkan Chakhaidze ``Yoğun programım nedeniyle Rize`ye gelmek bugüne kısmet oldu. İnsanlarımız iki şehir arasında sık sık seyahatler gerçekleştiriyor. Rize ve Batum şehrimiz her geçen gün daha çok gelişiyor. Özellikle Rize`de yapılanları, çalışmaları örnek alıyoruz. Komşuluk ilişkilerimizin güçlü olmasıyla dünyaya örnek oluyoruz. Sizleri de şehrimizde misafir etmekten onur duyarız`` dedi.
Başkan Chakhaidze`yi makamında ağırlamaktan memnuniyet duyan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ``Batum ve Rize tarihte iç içe olmuş iki şehirdir. Bugüne kadar her iki şehrin vatandaşları arasındaki sağlam dostluğu herkes bilmektedir. Batum da özellikle geniş alanların olması Türk yatırımcılarımızı cezp etmektedir. Turizm anlamında önemli iş birliği yaparak sağlam adımlar atmamız lazım. İki şehrin belediyeleri olarak ticari anlamda doğru yönlendirmeler yaparsak bundan ilerde torunlarımızın da faydalanacağına inanıyorum`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.