ASAYİŞ - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:06

TÜRKİYE`NİN BİRÇOK ŞEHRİNDE ARANAN DOLANDIRICILAR KOCAELİ`DE ORTAYA ÇIKTI

A
A
A
TÜRKİYE`NİN BİRÇOK ŞEHRİNDE ARANAN DOLANDIRICILAR KOCAELİ`DE ORTAYA ÇIKTI

Kendilerine servis elemanı süsü veren iki kişi Çayırova`daki bir tıp merkezini dolandırdı. Zanlıların ülke genelinde çeşitli dolandırıcılık suçlarından arandıkları öğrenildi.
Çeşitli dolandırıcılık suçlarına adları karıştığı öğrenilen Okan D. (38) ve Tağı Murat D. (28) isimli iki şahsın Çayırova`daki bir tıp merkezine gelerek kendilerini servis elemanı olarak tanıttıkları, tıp merkezinden kartuş siparişi verildiğini ve piyasa değeri 18 TL olan kartuşları tıp merkezi çalışanlarına 480 TL`ye sattıkları iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, tıp merkezi çalışanlarının ısrarı üzerine halkla ilişkiler sorumlusuyla görüşen zanlılar, servis elemanı olduklarını ve sipariş üzerine tıp
merkezine geldiklerini, geldikleri için de servis ücreti yazmaları gerektiğini söyledi. Zanlılar ardından 18 TL`lik kartuşları tıp merkezi çalışanlarına 480 TL`ye sattı. Kendilerine satılan kartuşları yazıcılara yerleştiren tıp merkezi çalışanları, kartuşların çalışmadığını görünce durumu birim müdürlerine bildirdi. Sorumlu müdürün kartuşu kontrol etmesiyle durum ortaya çıktı. Dolandırıldıklarını anlayan müdür, durumu Çayırova Emniyeti`ne bildirerek, şikayetçi oldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Çayırova Asayiş Büro Amirliği ekipleri, tıp merkezindeki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. İncelemelerde iki şahsın tıp merkezi çalışanlarına kartuşları sattığı anı bulan Asayiş ekipleri, kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelilerin görüntülerini polis ajandası adı verilen ve Türkiye genelinde kullanılan sisteme yükledi.
Yüklenen fotoğrafların bilgileri ise Antalya`dan geldi. Antalya Emniyet Müdürlüğü zanlıların kimlik bilgilerini ve zanlıların daha önce hangi şehirlerde suç işlediğine dair bilgileri Çayırova Asayiş Büro Amirliği`ne bildirdi. Dolandırıcı oldukları öğrenilen Okan D. ve Tağı Murat D.`nin İstanbul başta olmak üzere, Aydın, İzmir, Ankara, Kayseri ve Kocaeli`deki çeşitli firmaları dolandırdıkları öğrenildi. Güvenlik kameralarından zanlıların kimlik bilgilerine ulaşan Asayiş büro ekipleri, tıp merkezini ve
ülkedeki birçok işyerini dolandıran zanlıların peşine düştü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir