YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 18:06

MAÇTA ÇIKAN OLAYLARA SENDİKALAR TEPKİ GÖSTERDİ

A
A
A
MAÇTA ÇIKAN OLAYLARA SENDİKALAR TEPKİ GÖSTERDİ

Adıyaman`da Diyarbakır Fatih Lisesi ile Adıyaman Atatürk Lisesi arasında oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili sendikalar ortak açıklama yaptı.
Eğitim-Bir-Sen Başkanı Gaffari İzci ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Şemsettin Ağar ve sendikaların yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Lisesi öğrencileriyle birlikte Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını Ferdi Sincar yaparken, Diyarbakır Fatih Lisesi sporcularından birisinin terör örgütünün sözde renklerini temsil eden bez parçasını açmasının ardından çıkan olayların kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Ferdi Sincar, "Yaşanan olaya seyirciler tepki gösterince, bu defa emniyet güçleri orantısız güç kullanarak seyircilere müdahale etmiştir. Olaylar neticesinde 3 öğrenci yaralanıp hastaneye kaldırılmıştır. Bu olaylar üzerine Adıyamanlı öğrenciler tarafından stada Türk Bayrağı asılmıştır. Olaydan sonra maçta hazır bulunanlar, olaylarda ihmali olduğu gerekçesiyle polis ve hakemler hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bu olayların böyle olduğu basının çektiği görüntülerden de anlaşılmaktadır. Özellikle
PKK`ya ait sözde bez parçası açılınca maçın hakemleri ve emniyet güçlerinin duyarsızlığı kabul edilemez. Eğitim camiası olarak öncelikle bu olayı kınıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.