YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 12:27

AFRİKALILAR, TÜRKİYE`DE ÖОRENDİKLERİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEK

A
A
A
AFRİKALILAR, TÜRKİYE`DE ÖОRENDİKLERİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEK

Sivas`ın Suşehri ilçesinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Büyük Barajlar Komisyonu ile Afrika üyesi ülkeleri arasında yapılan anlaşma neticesinde çeşitli Afrika ülkelerinden Türkiye`ye gelen 9 inşaat mühendisi, ilçedeki barajlarda ve hidroelektrik santrallerinde inceleme yaptı.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolle İstanbul`a gelen 9 inşaat mühendisi il ve ilçelerdeki büyük baraj, su yapıları, hidroelektrik santrallerini gezerek detaylı bilgiler aldıkları bildirildi. Kendi ülkelerinde yapacakları hidroelektrik santralleri çalışmalarında Türkiye`deki incelemelerinde öğrendiklerini projelerinde hayata geçireceklerini ifade eden İnşaat mühendisleri ``Türkiye`deki elektrik santralleri ve barajlar bizim ülkemizdekinden daha da gelişmiş durumda`` dedi. Suşehri Yapı Proje Merkezi Elektrik Üretim A. Ş. Altıntepe HES`de inceleme yapan inşaat mühendisleri, Suşehri Yapı Proje Merkezi Elektrik Üretim A.Ş. İşletme Müdürü Metin Doğruyol`dan hidroelektrik santralleri hakkında detaylı bilgi alarak, güvenlik sistemleri hakkında sorular yöneltti. Konu hakkında açıklama yapan Dış İlişkiler Müşavirliği Planlamacı Uzmanı Hasan Basri Yüksel, ``Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Büyük Barajlar Komisyonu, Afrika üyesi ülkeleri ile yapılan anlaşma neticesinde çeşitli Afrika ülkelerinden Türkiye`ye gelen 4 Fars, 4 Nijeryalı, 1 Burkina Fasolu inşaat mühendisleri il ve ilçelerdeki büyük barajları, hidroelektrik santrallerini gezerek çeşitli bilgiler alıyor. Suşehri Yapı Proje Merkezi Elektrik Üretim A. Ş. Altıntepe HES`de inceleme yaparak bilgiler alan inşaat mühendisleri, kendi ülkelerinde hayata geçirilecek baraj programı, hidroelektrik santrali kurumu çalışmalarında Türkiye`deki barajlar ve hidroelektrik santrallerini gezerek incelemeleri sonucu öğrendiklerini projelerinde hayata geçirecekleri öğrenildi. Türkiye`deki büyük barajlar ve hidroelektrik santralleri gezisini değerlendiren Nijerya vatandaşı İnşaat Mühendisi Bansey Udoekare, ``Türkiye`deki baraj ve hidroelektrik santrallerinden çok şey öğrendik. Suşehri Yapı Proje Merkezi Elektrik Üretim A. Ş. Altıntepe HES`de yaptığımız inceleme bizi şaşırttı. Hem sulama kanalı hem de enerji üretmesi çok ilginç. Türkiye`deki bu santraller bizim ülkemizdeki santrallerden daha da gelişmiş, bunları gezdik ve gördük`` ifadelerini kullandı. Afrika üyesi ülkelerin mühendislerinin hidroelektrik santrali gezisinde Suşehri Devlet Su İşleri Müdür Vekili Veli Algül de eşlik etti.
Ayrıca inşaat mühendisleri inceledikleri hidroelektrik santralinde haritalar üzerindeki projeler ile değerleri kağıt üzerine çizerek ve fotoğraflarını çekerek arşivlerine ekledikleri görüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir