YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 16:13

MADALYA İLE DÖNDÜLER

A
A
A
MADALYA İLE DÖNDÜLER

Tavşanlı Özel Yıldız İlköğretim Okulu, okullar arası sportif faaliyetlerde dereceler elde etti. Müdür Yardımcısı Rabia Yıldız Degeç, yaptığı açıklamada, ``Çocuk Bayramı haftasında Özel Yıldız ilköğretim Okulu`na spor dalında güzel sonuçlar geldi. 5-A sınıfı öğrencilerinden Nisa Korkmaz 100 metre koşuda il birincisi oldu. 8-A sınıfı öğrencilerinden İrem Türe yıldız kızlar Gülle atmadan il birincisi, disk atmada da il ikincisi oldu. Küçük kızlar bayrak koşusunda öğrencilerimiz Gülnihal Erden, Ceren Özgür, Nisa Korkmaz ve İrem Girgin il üçüncülükleri ile madalya aldılar. Öğrencimiz Çiğdem Topraksever fırlatma topunu 35 metre atarak il birincisi oldu. Bu güzel sonuçlar ders başarısının yanında sosyal faaliyetler ile de önde olan okulumuz için güzel bir motive oldu`` dedi.
Okulda 23 Nisan Çocuk Bayramı şenliklerinin de başladığını ifade eden Yıldız Degeç, "16-17-18 Nisan`da 6 boyutlu sinema gösterimi okul bahçesinde kurulan karavanda yapıldı.Dün 23 Nisan Çocuk Bayramı haftası kutlama programı düzenlendi ve sınıflar kendi içinde yarışmalar yaptı.Şenlik kapsamında öğrencilerin Kurtuluş Savaşı ruhunu yerinde yaşamaları için 21,22,23,24 Nisan`da Çanakkale gezisi yapılacak.25 Nisan`da okulumuz tiyatro kulübü ``Sularda Susamak`` oyunu sergileyecek.Okul kütüphanesinde hafta boyunca kalacak olan kitap sergisi açıldı.23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları tiyatro gösterisi ile son bulacak`` diye konuştu.
Yıldız Degeç ayrıca, ``23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM ``˜nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının onuruna kutlanan milli bir bayramdır.TBMM`nin açılmasıyla halk yönetime tam anlamıyla katılmıştır.Bu yüzden de 23 Nisan ayrı bir önem taşımaktadır.Vatan sevgisini ,millet bilincini çocuklarımıza aşılamak,ulu önder Atatürk`ün bizlere armağan ettiği bu vatanı korumayı anlatabilmek bizim eğitimci olarak birinci görevimiz.Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımla beraber tüm çocukların bayramını kutluyorum`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.