GENEL - 20 Nisan 2012 Cuma 16:49

ABİDE KAVŞAОI`NIN TEMELİ BAKAN ÇELİK VE YILDIRIM TARAFINDAN ATILDI

A
A
A
ABİDE KAVŞAОI`NIN TEMELİ BAKAN ÇELİK VE YILDIRIM TARAFINDAN ATILDI

Şanlıurfa`daki Abide Kavşağı`nın temel atma töreni, Bakan Faruk Çelik ve Binali Yıldırım`ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Temel atma töreninin yapılacağı kavşakta sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah özel uçakla İstanbul`dan Şanlıurfa`ya gelerek törene katıldı. Açılışta AK Parti`nin seçim sürecinde "4 yılda 400 Proje" kapsamında taahhüt ettiği kavşağa ilk kazma vurulurken, açılışın onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, çok yakından tanıdığını
belirttiği iki bakanın da Şanlıurfa adına verdikleri sözleri yerine getireceklerinden şüphesi olmadığını belirtti. Aynı hizmetlerin Kıbrıs`ta da yapıldığını aktaran Eroğlu, bu sayede adanın daha yaşanabilir bir hal aldığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, iki bakan ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç`in katılımıyla kavşağın resmi temel atma töreni gerçekleştirildi.
Çelik ve Yıldırım`ın bulunduğu heyet, törenin ardından konvoy halinde GAP Havalimanı`na doğru yola çıktı.
En geç ekim ayı sonlarında tamamlanması hedeflenen proje ile Gaziantep-Mardin ve Mardin-Gaziantep istikametindeki araç yoğunluğu azaltılarak şehir içi trafikte rahatlama sağlanacağı öngörülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.