YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 11:25

TATVAN`DA ÖОRETMENLER ARASI KAYMAKAMLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

A
A
A
TATVAN`DA ÖОRETMENLER ARASI KAYMAKAMLIK KUPASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Bitlis`in Tatvan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü`nün düzenlemiş olduğu ``Öğretmenler Arası Kaymakamlık Kupası`` futbol turnuvası final maçıyla son buldu.
Eleme usulü ile yapılan müsabakalara 26 okul takımı katıldı. Okul öğretmen takımları arasında oynanan ve bir ay devam eden turnuvada Tatvan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Adabağ Köyü Beştaş Mezrası İlköğretim Okulu takımları finale kaldı. Tatvan Avcılar Spor Kompleksi`nde oynanan final maçında Adabağ Köyü Beştaş Mezrası İlköğretim Okulu, Tatvan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`ni yenerek birinci oldu. Turnuva üçüncüsü ise Yoncabaşı İlköğretim Okulu takımı oldu.
Oynanan maçların ardından, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özgür Yıldırım tarafından, maçta başarı gösteren sporcu öğretmenler tebrik edilerek, turnuvada birinci ve ikinci olan takımlara kupaları verildi.
Spor faaliyetlerinin ilçe genelinde üst seviyelere çıktığını belirten Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:
``Spor, sağlıkla beraber insanlar arasındaki diyalogları da arttırıyor. Düzenlenen turnuva ile maçlarda en önemli olan, centilmenlik içinde ve kardeşçe oynanmasıdır. Bu bizi gururlandırıyor ve çok mutlu ediyor. Kapalı spor salonumuz çok amaçlı olarak hizmetlerine devam ediyor. Tatvan Stadyumu sahamız ise, önemli maçların bile yapılabileceği konuma getirilip tartan pistli çim saha olması planlanıyor. İlçe genelinde, her alanda sportif faaliyetleri geliştirilerek devam edecektir.``
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özgür Yıldırım ise, ilçe genelindeki spor aktivitelerinin liseler arası basketbol ve voleybol olarak devam edeceğini söyleyerek, bu çalışmalar sırasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz`a teşekkür ettiğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.