YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 12:43

DAGEM DÜZCE İLİ`NDE ARICILIK VERİ TABANINI OLUŞTURUYOR

A
A
A
DAGEM DÜZCE İLİ`NDE ARICILIK VERİ TABANINI OLUŞTURUYOR

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından yürütülen, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen proje kapsamında Düzce İlinde Arıcılık Veri Tabanı Oluşturuluyor.
Düzce`de aracılık veri tabanı oluşturuluyor. DAGEM tarafından hazırlanan ve yürütülen, Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliğinin ortak olarak yer aldıkları bu projenin amacı Düzce`de arıcılık yapan üreticilerin sosyoekonomik durumlarını ve mevcut arıcılık faaliyetlerini ortaya koyarak, veri tabanı oluşturmak ve Düzce arıcılığının gelişmesi yönünde yürütülecek çalışmalara ışık tutmaktır.
Bölgede arıcılık potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik istatistiki veri ve analizlerinin yapılması Düzce`de arıcılık faaliyetlerinin canlandırılması, bölge açısından kritik öneme sahip olan Yığılca arı ekotipinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli bir fırsattır. Arıcılık ve arı ürünleri ile diğer sektörlerin geliştirilmesi bölgenin rekabetçilik, AR-GE, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirecektir. Bu proje sonunda elde edilecek veriler arıcılık sektörü ile ilgili yatırım kararlarının alınmasına etki edecektir.
Proje kapsamında Düzce ili arıcılığına ilişkin bir veri tabanı oluşturulacaktır. Bu veri tabanı doğrultusunda yapılacak olan stratejik planlama arıcılığın ekonomiye katkısı ve sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir. Bu proje, diğer illerimizde de benzer çalışmaların yapılması için örnek bir proje niteliği taşıyacaktır. Böylece Türkiye genelinde arıcılık faaliyetlerinin ortaya konması ve geliştirilmesine katkıda bulunacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir