YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 13:53

ENGELLİ ÖОRENCİLERİN 23 NİSAN SEVİNCİ

A
A
A
ENGELLİ ÖОRENCİLERİN 23 NİSAN SEVİNCİ

Bodrum`a bağlı Turgutreis beldesinde bulunan Turgutreis Sağlık Vakfı`nda engelliler öğrenciler için 23 Nisan kutlaması gerçekleştirildi.
Turgutreis`te faaliyet gösteren Bodrum Sağlık Vakfı`nda bugün keyfili saatler yaşandı. Vakıf bünyesinde eğitim ve rehabilitasyon gören engelli gençler geniş bir izleyici topluluğuna hazırladıkları 23 Nisan gösterilerini sundular.
Engelli gençlerin hazırladığı kutlama gösterisine Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Vakıf Başkanı Ahmet Biçer, yönetim kurulu üyeleri, Bodrum`a gelen dernek üyeleri ile engelli çocukların aileleri katıldı.
Zihinsel ve bedensel engelli çocuklar hazırladıkları gösteri programı kapsamında siirler okuyup, şarkılar söylediler. Yaklaşık 100 engelli çocuk ve ailesinin katıldığı 23 Nisan gösterisinde bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Godekmerdan `` Atatürk`ün çocuklara armağan ettiği bayramın Dünya`da sadece bizde kutlandığını ve artık uluslararası boyutta kutlanan bir Bayram olduğunu`` söyledi. Çocukların Bayramı`nı kutlayan Godekmerdan, bir süre engelli çocuklarla sohbet etti.
Vakıf Başkanı Ahmet Biçer ise dünyanın en güzel çocuklarına armağan edildiği bu güne sahip olmaktan onur duyduğunu ifade ederek ``iyi ki bu vatanın evlatlarıyız, iyi ki böyle bir lider vardı hayatımızda. Bu günlere gelebildik sonsuza kadar 23 Nisanı kutlamayı diliyorum`` dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.