YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:34

KARABÜKLÜ ÖОRENCİLER, AYDIN`I GEZDİLER

A
A
A
KARABÜKLÜ ÖОRENCİLER, AYDIN`I GEZDİLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 36. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen öğrenci gezileri kapsamında bu yıl ilk kez Aydın ve Karabük illeri arasında öğrenci değişimi yaşandı. Karabük Safranbolu Hasan Doğan Sevgi Evlerinde kalan öğrenciler Didim`deki Apollon Tapınağını gezdi.
Aydın ve Karabük Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl Turizm Haftası kapsamında düzenlenen öğrenci gezileri programı kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı. Önceki yıllarda kendi illerinde bulunan yetiştirme yurtlarındaki öğrencilere yönelik kültür gezileri düzenleyen Aydın ve Karabük Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, bu yıl ilk kez hayata geçirilen protokolle öğrenci değişimi yaparak Aydın ve Karabüklü öğrencileri daha önceden görmedikleri kültürel değerlerler bulunma imkanı sağladı. Bu kapsamda 2 gün süren öğrenci değişimi ve gezi programı kapsamında Aydın`a gelen Karabük Safranbolu Hasan Doğan Sevgi Evlerinde kalan öğrenciler Didim`deki dünyaca ünlü Apollon Tapınağını ziyaret edip, bilgiler edindiler.
Ziyarete, aralarında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Adem Üçgül, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Metin Eren, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü Şefi Emin Başıkara, Karabük Safranbolu Hasan Doğan Sevgi Evleri öğretmenlerinde yer aldığı 36`sı öğrenci 45 kişilik grup katıldı. Öğrenciler Tapınağı ziyaret edip, rehber eşliğinde tapınak hakkında bilgiler aldı.
Karabük Safranbolu Hasan Doğan Sevgi Evleri görevli Öğretmenlerden Cevat Çarlıoğlu ise geziyle ilgili olarak ``Bizlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlar olarak bu geziye iştirak ettik. Bu hem gezi hem eğlence hem de motivasyon oldu. Bu geziye sağlayan Müdür yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bizimle yakında ilgilendiler her türlü ihtiyacımız karşıladılar`` dedi.
Karabük İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Metin Eren Türkiye ilk kez Aydın ve Karabük illeri arasında kültür alış verişini gerçekleştirdiklerini belirterek ``Bu kapsamda 45 kişilik grup Aydın`a geldik. Nysa Ören yeri, Afrodisyas`ın dışında Bugünde Kuşadası ve Didim`e geldik. Bu gezi bizim için faydalı oldu`` şeklinde konuştu.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Adem Üçgül ise ``36. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Karabük ile Aydın arasında diğer ortak paydaş olan SHÇEK kurumlarının katkılarıyla öğrenci değişimi gerçekleştirdik. Bizden bir grup Karabük`ü gitti; Karabük`ten de bir grup öğrencimiz burada; hem öğrenciler farklı yerleri gördü; hem de moral gezisi açısında iyi oldu. Bu gezileri il bazında yapıyorduk; ilk defa iller arasında yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
2 günlük gezi için Aydın`a gelen öğrenciler Pazar akşamı Karabük`e geri dönecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir