YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 13:28

NİZİP`TE KADINLAR MATİNESİ DÜZENLENDİ

A
A
A
NİZİP`TE KADINLAR MATİNESİ DÜZENLENDİ

Nizip Mikrokredi Birimi tarafından kadınlar matinesi düzenlendi.
Nizip Mikrokredi Birimi tarafından Nizip Ticaret Odası Lokali`nde düzenlenen matine, ilçede ilk olması nedeniyle kadınlar tarafından büyük ilgi gördü. Matinede, Mikrokredi Biriminden kredi alarak kendi işini kuran 496 bayan bir araya geldi. Düzenlenen matinede birbiriyle sohbet ederek kaynaşma ortamı sağlayan bayanlar daha sonra hep birlikte halay çekip müzik eşliğinde oyunlar oynayarak programa renk kattılar. Mikrokredi Nizip Birim Müdürü Esra Deniz,"birimimiz ilçede faaliyete geçtiği günden bu güne
kadınlara çok büyük önem vermekte olup, kendi işini kurmak isteyen 496 kadına istihdam sağladı" dedi.
Deniz, "Bizler kadınların eğlenmesine ve sosyal ortamı paylaşmalarına yönelik çalışmalara destek veriyoruz. Bu nedenle ilçe genelinde kadınlarımıza yönelik daha güzel bir toplumsal yapıyı inşa etmek ve kadınlarında var olduğunu istedikleri zaman kendi işlerini kurabileceklerini göstermek için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Çünkü kadınlarımız hem evimizin direği hem de çocuklarımızın hayattaki ilk terbiyecisi, ilk öğretmenidir" diye konuştu.
Düzenlenen matineye Mikrokredi Programı Gaziantep Bölge Müdürü Belkıs Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.