GENEL - 23 Nisan 2012 Pazartesi 13:32

KÖPRÜ FACİASI

A
A
A
KÖPRÜ FACİASI

Zonguldak`ta, köprü faciasının 17. gününde kayıp sekiz kişiyi bulma çalışmaları devam ederken, yakınları cenazelerin bulunabilmesi umuduyla ırmak kenarında bekliyor.
Köprünün yıkılması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında köprüden, minibüsün bulunduğu yerden ve ırmağın çeşitli bölgelerinden numuneler alındığı belirtildi. Sabahın erken saatlerinde ırmak kenarına gelen kayıp 8 kişinin yakınları ise karanlık çökene kadar çalışmaları yerinde izliyor. Arama çalışmalarına da katılan kayıp yakınları, umutla yetkililerden gelecek cenazelerin bulunduğu haberini bekliyor. Faciada 3 yakınını kaybeden Halil Kaya, kardeşi Veli Kaya, amcası Ali Rıza Kaya`nın cenazesinin
bulunmasına rağmen eniştesi Necati Azaklıoğlu`na henüz ulaşılmadığını söyledi.
Halil Kaya, tek isteklerinin enişteleri Necati Azaklıoğlu`nun cenazelerine ulaşarak mezarına defnedebilmek ve mezarı başında bir Fatiha okuyabilmek olduğunu söyledi. Her gün aynı acıyı yaşadıklarını anlatan Halil Kaya, şöyle konuştu: "Akşam yattığımızda, sabah kalktığımızda aynı acımız devam ediyor. 17 gün oldu. Çalışmalar devam ediyor hâla bulunamadı. Çalışmaların sürmesi biraz olsun bizi teselli ediyor. 17 gündür bizde burada bekliyoruz. Her sabah 09.00`da geliyor akşam 19.00`a kadar duruyoruz. Eve
gidebilecek durumumuz olmuyor. Belki bulunur, az sonra çıkar umudu ve tesellisiyle bekliyoruz. Çıkana kadar da bekleyeceğiz. En azından çıkacağını umut ediyoruz"
Irmak kenarında beklemenin zor olduğunu belirten Ali Rıza Kaya`nın oğlu Ali Kaya ise bu zorlu süreçte kendilerine destek veren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş başta olmak üzere, arama, kurtarma ekipleri, polis ve askerlere teşekkür etti. Babasını ve amcasının oğlunun cesedine ulaşılması ile birlikte acının biraz daha hafiflediğini anlatan Ali Kaya, şunları söyledi: "Babamı, amcamın oğlunu bulunca acımız bir anlık da olsun sevince dönüştü. Şu
an tek kaybımız eniştemiz var. Bir an önce onu da bulup rahatlamak istiyoruz. Çok zor bir durum. Burada beklemek çok zor. Buralarda bekleyemiyoruz. Irmak kenarında biz de kendi imkanlarımızla, çabamızla kayıplarımızı aramaya çıkıyoruz"
TAPUYA DEОİL FACİAYA ŞAHİT OLDULAR
Köprü faciasında ölenlerden Ali Rıza Kaya`nın yıllardır Bursa`da yaşadığı öğrenilen ve köylerindeki bir araziden hisse alabilmek için yaklaşık olaydan 10 gün önce Zonguldak`ın merkezine bağlı Osmanlı köyüne geldiği öğrenildi. 66 yaşındaki Ali Rıza Kaya`nın, yeğeni Veli Kaya ve damatları Necati Azaklıoğlu ile birlikte köprünün yıkıldığı gün, tapu ve noter işlemleri için Çaycuma ilçe merkezine gittiği ortaya çıktı. Noterin onaylayacağı tapu senedine şahit olmaları amacıyla yeğeni Veli Kaya ile damatları
Halil Kaya`yı da yanına alan Ali Rıza Kaya`nın noterdeki masrafların fazla bulması nedeniyle işlemi yapmaktan vazgeçti. Zonguldak`ın merkezinde işlemlerini yaptırmayı planlayan Ali Rıza Kaya, beraberindekiler, bir tanıdığına uğradıktan sonra da alış veriş ettiler. Köylerine dönebilmek amacıyla yaya Çaycuma köprüsüne doğru hareket eden Ali Rıza Kaya, yeğeni Veli Kaya ve damatları Necati Azaklıoğlu, birlikte Filyos Irmağına düştü.
Kayıpları arayan ekipler tarafından facianın 7. gününde Veli Kaya`nın cesedi, 14. gününde ise Ali Rıza Kaya`nın cesedi bulundu. Necati Azaklıoğlu ile Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen`in babası ile iki yeğenin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Silopi Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nı 3-2 mağlup etti. Silopi İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Ağrı Kadın Futbol Takımı, etkili oyunuyla sahadan galibiyetle ayrıldı. Ağrı temsilcisinin gollerini Müjde, İrem ve Ceylan kaydetti. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, takımın zor şartlar altında mücadele ettiğini belirtti. Tüm maddi imkansızlıklara rağmen futbolcuların büyük bir özveriyle sahaya çıktığını vurgulayan Tunay, "Takımımız tamamen genç kızlardan oluşuyor. Sporcularımızın tamamı aynı zamanda eğitim hayatlarına devam ediyor. Buna rağmen antrenmanlarda ve maçlarda büyük bir disiplin ve mücadele ortaya koyuyorlar" dedi. Kulübün ciddi maddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Tunay, "Ne yazık ki kulüp olarak futbolcularımıza herhangi bir ödeme yapma imkanımız bulunmuyor. Yönetici arkadaşlarımız, kendi imkânlarıyla takımı ayakta tutmaya çalışıyor. Ulaşımından malzemesine kadar birçok konuda fedakârlık yapılıyor. Buna rağmen sporcularımız sahada canla başla mücadele ediyor ve Ağrı’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor" diye konuştu. Kadın futbolunun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Tunay, "Bu genç kızların hayalleri var. Hem okuyup hem spor yaparak örnek bir duruş sergiliyorlar. Takımımızın daha iyi şartlarda mücadele edebilmesi için tüm yetkililerden ve sporseverlerden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Ağrı Kadın Futbol Takımı, aldığı bu galibiyetle ligdeki iddiasını sürdürdü.