GENEL - 23 Nisan 2012 Pazartesi 13:32

KÖPRÜ FACİASI

A
A
A
KÖPRÜ FACİASI

Zonguldak`ta, köprü faciasının 17. gününde kayıp sekiz kişiyi bulma çalışmaları devam ederken, yakınları cenazelerin bulunabilmesi umuduyla ırmak kenarında bekliyor.
Köprünün yıkılması nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında köprüden, minibüsün bulunduğu yerden ve ırmağın çeşitli bölgelerinden numuneler alındığı belirtildi. Sabahın erken saatlerinde ırmak kenarına gelen kayıp 8 kişinin yakınları ise karanlık çökene kadar çalışmaları yerinde izliyor. Arama çalışmalarına da katılan kayıp yakınları, umutla yetkililerden gelecek cenazelerin bulunduğu haberini bekliyor. Faciada 3 yakınını kaybeden Halil Kaya, kardeşi Veli Kaya, amcası Ali Rıza Kaya`nın cenazesinin
bulunmasına rağmen eniştesi Necati Azaklıoğlu`na henüz ulaşılmadığını söyledi.
Halil Kaya, tek isteklerinin enişteleri Necati Azaklıoğlu`nun cenazelerine ulaşarak mezarına defnedebilmek ve mezarı başında bir Fatiha okuyabilmek olduğunu söyledi. Her gün aynı acıyı yaşadıklarını anlatan Halil Kaya, şöyle konuştu: "Akşam yattığımızda, sabah kalktığımızda aynı acımız devam ediyor. 17 gün oldu. Çalışmalar devam ediyor hâla bulunamadı. Çalışmaların sürmesi biraz olsun bizi teselli ediyor. 17 gündür bizde burada bekliyoruz. Her sabah 09.00`da geliyor akşam 19.00`a kadar duruyoruz. Eve
gidebilecek durumumuz olmuyor. Belki bulunur, az sonra çıkar umudu ve tesellisiyle bekliyoruz. Çıkana kadar da bekleyeceğiz. En azından çıkacağını umut ediyoruz"
Irmak kenarında beklemenin zor olduğunu belirten Ali Rıza Kaya`nın oğlu Ali Kaya ise bu zorlu süreçte kendilerine destek veren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş başta olmak üzere, arama, kurtarma ekipleri, polis ve askerlere teşekkür etti. Babasını ve amcasının oğlunun cesedine ulaşılması ile birlikte acının biraz daha hafiflediğini anlatan Ali Kaya, şunları söyledi: "Babamı, amcamın oğlunu bulunca acımız bir anlık da olsun sevince dönüştü. Şu
an tek kaybımız eniştemiz var. Bir an önce onu da bulup rahatlamak istiyoruz. Çok zor bir durum. Burada beklemek çok zor. Buralarda bekleyemiyoruz. Irmak kenarında biz de kendi imkanlarımızla, çabamızla kayıplarımızı aramaya çıkıyoruz"
TAPUYA DEОİL FACİAYA ŞAHİT OLDULAR
Köprü faciasında ölenlerden Ali Rıza Kaya`nın yıllardır Bursa`da yaşadığı öğrenilen ve köylerindeki bir araziden hisse alabilmek için yaklaşık olaydan 10 gün önce Zonguldak`ın merkezine bağlı Osmanlı köyüne geldiği öğrenildi. 66 yaşındaki Ali Rıza Kaya`nın, yeğeni Veli Kaya ve damatları Necati Azaklıoğlu ile birlikte köprünün yıkıldığı gün, tapu ve noter işlemleri için Çaycuma ilçe merkezine gittiği ortaya çıktı. Noterin onaylayacağı tapu senedine şahit olmaları amacıyla yeğeni Veli Kaya ile damatları
Halil Kaya`yı da yanına alan Ali Rıza Kaya`nın noterdeki masrafların fazla bulması nedeniyle işlemi yapmaktan vazgeçti. Zonguldak`ın merkezinde işlemlerini yaptırmayı planlayan Ali Rıza Kaya, beraberindekiler, bir tanıdığına uğradıktan sonra da alış veriş ettiler. Köylerine dönebilmek amacıyla yaya Çaycuma köprüsüne doğru hareket eden Ali Rıza Kaya, yeğeni Veli Kaya ve damatları Necati Azaklıoğlu, birlikte Filyos Irmağına düştü.
Kayıpları arayan ekipler tarafından facianın 7. gününde Veli Kaya`nın cesedi, 14. gününde ise Ali Rıza Kaya`nın cesedi bulundu. Necati Azaklıoğlu ile Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen`in babası ile iki yeğenin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Abdullah Avcı: "Trabzonspor vazgeçmeyeceğini gösterdi" Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, bugün yine Trabzonspor’un vazgeçmediğini gösterdiğini belirterek, hedeflere doğru ilerlediklerini söyledi. Tredyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Taraftarsız oynadığımız Sivasspor ve Gaziantep FK maçlarında konsantrasyon olarak taraftarsız oynamakta zorlanıyoruz. Özellikle taraftarımız bizim için önemli bir oyuncumuz. Lütfen bizi bir daha yalnız bırakmasınlar. Ne kadar konuşsak, ne kadar çalışsak oyunun başlangıcında iki şey var. Top rakipteyken ya sert olacaksın ya da topa sahip olacaksın. Erken final paslarında geçişten gol yedik. Doğru oyun oynayacaksak, oyuna sadık kalacaksak, oyunu döndürme şansınız fazla oluyor. İkinci yarı itibarıyla bir gole bakıyordu. Bu bizi oyunun içine sokacaktı. Doğru değişiklikler cevap verdi. Geriden gelip kazanmak son derece önemli" dedi. "Dragus önemli bir oyuncu" Trabzonspor’un bugün yine vazgeçmediğini gösterdiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Transfer çalışmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor. Bitmiş gibi gözüken ama yaklaştığımız önemli transferler var. Dragus önemli bir oyuncu. Geldiği günden beri Gaziantep FK’ya önemli işler sergiledi. Bugün de bize karşı ciddi bir performans sergiledi. Onuachu ile konuşuyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını yaparken onunla da konuşuyoruz. Onuachu onunla konuştuğumu size söylememiş ben de söylemiyim o zaman. O bizim aramızda kalsın. Yarışırken, önümüzdeki sezonun hazırlığını yapıyoruz. Daha çok alternatifi olan ve zenginliği olan bir takım için çalışıyoruz." Oyun olarak geliştiklerini belirten Avcı, "Bazen sonuç alıyoruz, bezen de alamıyoruz ama önümüzdeki sezon için daha iyi hale getireceğimiz bir durum olacağını düşünüyorum. Her kulvarda yarışan bir Trabzonspor oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı Kayaşehir’de metroda tacize uğrayan genç kız, yaşadıklarını anlattı. Başakşehir’de dün sabah saatlerinde işe gitmek için Kayaşehir metrosuna binen Zeynep Bilici isimli genç kız, karşısına oturan bir şahsın tacizine maruz kaldı. Metrodaki kalabalığa aldırış etmeden cinsel organını çıkartarak mastürbasyon yapan şahsı fark eden genç kız, korku içerisinde o anları görüntüledi. Yaşananlar sonrasında elindeki görüntüyle Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan genç kız, yaşadığı dehşet anlarını İHA’ya anlattı. “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” Zeynep Bilici, “Ben sabah saat 10.00 sıralarında metroya bindim. Ben bindiğimde o şahısta metrodaydı. Oturdum, bir süre beni süzmeye başladı ve ben bakışlarından rahatsız oldum. Üzerimde de uzun bir kıyafet vardı. Ben durumu fark ettiğimde o beni rahatsız etmeye devam etti. Üzerimi düzelttim ben, sol yanımda iki hanımefendi ve sağ yanımda başka bir hanımefendi de vardı. Ben hareketleri fark ettim ama emin olamadım. Bu nedenle kamera kaydını açtım. Kamera kaydından bakıldığında cinsel organıyla oynadığı görülüyor. Ben tepki verdim ve bağırdım. Hemen çantasını alıp kalktı, o esnada fermuarı da açıktı. Kendisi inkar etti. Şahıs kaçtı, ben Başakşehir Karakolu’na şikayette bulundum. Bunun bir cinsiyetle alakası yok, insan olmakla alakası var. Ben kendisinden davacı oldum. Bu sürecin peşini hiçbir şekilde bırakmayacağım. Kamera kayıtları şu anda inceleniyor. Umarım bulunur. Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” ifadelerini kullandı. Polis ekipleri metro kameralarını tek tek inceleyerek, şahsı tespit etmeye çalışıyor.