YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 14:51

BAŞKANLAR TURİZM İÇİN EL ELE VERDİ

A
A
A
BAŞKANLAR TURİZM İÇİN EL ELE VERDİ

Ortaca Kente Kont Konseyi Çevre ve Turizm Çalışma Gurubu`nun yürüttüğü Turizm Destinasyonu Projesi kapsamında bölge belediye başkanları bir araya geldi.
Ortaca Belediyesi Başkanlık Makamı`nda yapılan toplantıya Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Y ılmaz,. Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Bey obası Belediye Başkanı Besim Özbek, İberotel Sarıgerme Park Genel Müdürü Yavuz Zeybek Muğla Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksekokulundan Öğretim Görevlileri Ali Türker ve Feridun Duman katıldı.
Toplantıda turizm potansiyeli açısından bölgenin bütün olarak değerlendirilerek güçlü, ve zayıf yönlerin tespit edilmesi, fırsatların ortaya çıkılmasının önemi üzerinde görüşüldü. Muğla üniversitesi Öğretim görevlileri Ali Türker, Feridun Duman toplantıda yapmış oldukları sunumda bölgenin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ve bölge için turizm destinasyonu kurulmasının önemli olduğunu belirttiler.
Yapılan toplantıda konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; `` Bölgede önemli bir turizm potansiyeli olmasına rağmen ilçe ve beldelerin ekonomik olarak bu potansiyelden faydalanmadıklarını bunun için alternatif turizm değerlerinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bu yönde çalışmalarımızı devam etmeliyiz`` diye konuştu.
Sarıgerme Park Genel Müdürü Yavuz Zeybek ise; `` Turizmin sadece deniz kum ve güneşten ibaret değildir. Bölgenin muhteşem bir tarihi ve doğa dokusuna sahip olduğunu bu potansiyellerinin ortaya çıkarılmasıyla turizmin daha da güçlenecektir`` diye konuştu.
Toplantıda turizm konusunda birlikte hareket edilmesi bu yönde çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi konusunda tüm belediye başkanları görüş birliğine vardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."