YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:13

ARKADAŞLARI EОLENİRKEN O ÇALIŞTI

A
A
A
ARKADAŞLARI EОLENİRKEN O ÇALIŞTI

Çorum`un Sungurlu ilçesinde bir çocuk yaşıtları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürk Stadyumu`ndaki programında eğlenirken, o aile bütçesine katkıda bulunmak için stadyum önüne tezgah açtı.
Yaşıtları stadyumda düzenlenen programı izlemek için gelirken, Şehit Mahmut Peşmen İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Yasin Atalay ise sabahın erken saatinde çalışmak üzere stadyumun önünde hazır bulundu.
Pamuk şeker satarak ailesine yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Atalay, "Evin geçimini babamla birlikte sağlıyoruz. Ben pamuk şeker satarken arkadaşlarım ise eğleniyor. Bu çok tuhaf bir duygu. Eğlenemediğim için biraz üzülüyorum. Bende eğlenmek istiyorum ancak aileme yardımcı oluyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.