YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 20:33

BUGÜN HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

A
A
A
BUGÜN HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy`de de büyük bir coşku içinde kutlandı.
STATDAKİ KUTLAMALARA KATILIM YOОUN OLDU
Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı`ndaki Atatürk Anıtı`na çelenk sunumu ile başlayan kutlama etkinlikleri saat 09.45`te Mustafa Uğraş Stadı`nda devam etti. Etkinliklere Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. H.Ziya Özek, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ile Hüseyin Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
ERZURUM VE SİVAS KONGRELERİ İLE ULUSAL BİRLİОİMİZİN TEMELLERİ ATILDI
Programa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem`in törene katılanların bayramını kutlamaları ile başlandı. Sonrasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde de İstiklal Marşı okundu. Raif Dİnçkök İlköğretim Okulu öğrencilerinden Burcu Çelikkül ve Yiğit Ardaş yönetiminde Andımız`ın söylenmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Zenginal, Tarih boyunca bağımsız yaşamış Türk milletinin, 1. Dünya Savaşı`ndaki işgalin ardından bir kez daha bağımsızlık mücadelesine girdiğini söyleyerek ``İstiklal Savaşımız Atatürk`ün 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıkışı ile başlamış, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile ulusal birliğimizin temelleri atılmıştır`` dedi.
``˜`ATATÜRK ÇOCUKLARA VERMEMİZ GEREKEN ÖNEMİ EN İYİ ŞEKİLDE İFADE ETMİŞTİR``
Yurdun dört bir yanından seçilerek gelen Milletvekillerinin katılımı ile 23 Nisan 1920`de Ankara`da ilk TBMM`nin açıldığını hatırlatan Zenginal, ``O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve İstiklal Savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir. Demokrasinin temeli bu meclisin açılışıyla 23 Nisan 1920`de atılmıştır. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak her yıl kutlanmaktadır. Atatürk ``˜Bugünün küçükleri yarının büyükleri` diyerek çocuklara vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir`` şeklinde konuştu.
``˜`AYDINLIK YARINLAR SİZLERİN OLACAK``
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zenginal konuşmasını şu şekilde tamamladı: ``Unutmayın, bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz, sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemekteler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Allah bir daha yüce milletimize o kötü günleri göstermesin. Bizlere bu günler kazandıran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerime Allah`tan rahmet diliyorum``
EMİNE KARAYİОİT 23 NİSAN İSİMLİ ŞİİRİNİ OKUDU
İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal`ın ardından Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencilerinden Cansu Kılınç`ta kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Emine Karayiğit`in 23 Nisan isimli şiirini seslendirmesinin ardından okullar genelinde yapılan Ulusal Egemenlik ve Atatürk konulu Şiir, Resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödül törenine geçildi.
DERECEYE GİREN ÖОRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
İlk olarak şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini almak üzere kürsüye davet edildi. Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Ayşe Çakır, Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencisi Fatma Solmaz ve Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencisi Busenur Muslu`ya ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan takdim etti. Kompozisyon yarışmasında derece giren Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencisi Gönül Dayı, Nurullah Narin İlköğretim Okulu 8/C sınıfı öğrencisi Seren Beril Güveç ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Eda Taş`a ödüllerini 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler takdim ederken, Resim yarışmasında dereceye giren Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 5/B sınıf öğrencisi Yonca Poyraz, 75.Yıl İlköğretim Okulu 5/C Alparslan Civcik ve Kızılpınar İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Semanur Yelken ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem`in elinde aldı.
HALK OYUNLARI VE VALS GÖSTERİSİ BÜYÜK BEОENİ TOPLADI
Ödül törenin ardından Nurullah Narin İlköğretim Okulu Bando takımı eşliğinde geçit töreni yapıldı. İlçede bulunan 12 ilköğretim okullunun öğrencileri, idareci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen geçit törenini protokol ve seyirciler ayakta takip etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, geçit töreninin ardından ilçedeki ilköğretim okullarının halk oyunu gösterileri ve kız erkek öğrencilerin ritmik gösterileri ile adeta bir görsel şölene dönüştü. Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencilerinin yer aldığı Tekirdağ yöresi halk oyunlarıyla başlayan gösteriler Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı vals gösterisiyle devam etti.
AÇILAN TÜRK BAYRAОI BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Vals gösterisinin ardından yine Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencileri Aydın yöresi halk oyunu akabinde Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu ve Raif Dinçkök İlköğretim Okulu kız öğrencileri tarafından hazırlanan ritmik gösteriler sergilendi. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunlarının ardından son olarak Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu ve Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı karma ritmik gösteriler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Fevzipaşa İlköğretim Okulu Beden Öğretmeni Nuray Uysal eşliğinde yapılan gösterilerin sonunda açılan Türk Bayrağı da izleyenlerden büyük alkış aldı. Gösterilerin tamamlanmasıyla birlikte Mustafa Uğraş Stadı`nda düzenlenen program sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir