YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 11:05

MERSİN`DEN MUTKİ`YE YARDIM

A
A
A
MERSİN`DEN MUTKİ`YE YARDIM

Mersin Tarsus Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri ve idareci personeli adına bu kurumda toplanan kırtasiye ve yardım malzemeleri Bitlis`in Mutki ilçesindeki öğrencilere dağıtıldı.
Öğretmen İmran Gürsoy ve üniversite öğrencisi Ahmet Soylu, ilçenin Kocainiş köyüne gelerek yardımları öğrencilere dağıttılar. Ahmet Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ``Bu organizasyonun amacı geleceğimiz olan öğrencilerimize yine öğrenciler olarak karınca kararınca da olsa yardımcı olmaktır. Onlarla aynı vatan ve ülkeye hizmet ediyoruz. Bizlere bu konuda yardımcı oldukları için Mutki Kaymakamlığı, 3`ncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı`na, Kocainiş halkına, öğrencilere ve organizasyona katkılarından dolayı teşekkür ederim`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Özdoğan’dan vatan, millet vurgusu Hacılar İlçe Müftülüğü Kudsiye Şaşoğlu Kur’an kursu tarafından 4-6 yaş grubundaki öğrenciler için ‘Yılsonu Kapanış Programı’ düzenlendi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan programda yaptığı konuşmasında vatan ve millet için hayırlı evlatlar yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Rabbim güzel günlerde büyütsün, güzel işler yapsınlar, vatan için, millet için sizleri ve bizleri gururlandırsınlar” dedi. Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Müftü Vekili Cabir Çelik, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Programda minikler, Kur’an Kerim tilaveti, ilahiler okudular ve çeşitli gösteriler sergilediler. 4-6 yaş grubundaki minik öğrencilerin bir yıl boyunca öğrendiklerini sergiledikleri programda konuşan Hacılar Belediye Başkanı Özdoğan, “Buradan mezun olan yavrularımız ileride Rabbim sizlere hafızlıklarını da göstersin, ileride güzel okullarda yetişip büyümelerini ve daha sonrasında da bu vatan için, millet için, İslam için inşallah hayırlı işler yapan evlatlardan olsunlar. Belediyeler, insanların ihyasıyla eğitimle ve tabii ki ibadetle ilgili işlerde de siz değerli hemşerilerimize en sonuna kadar destek olurlar, yol gösterirler. Bu tür güzel faaliyetlerinde yanlarında olurlar. İnşallah ben buradan bugün bitiren yavrularınızı tebrik ediyorum. Sizlere bizlere inşallah dua etsinler, Rabbim güzel günlerde büyütsün, güzel işler yapsınlar, vatan için, millet için sizleri ve bizleri gururlandırsınlar“ dedi. İl Müftü Vekili Cabir Çelik’te, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve halkımızın büyük desteğiyle, necip milletimizin ve başkanlığımızın bu müesseselerine olan ilgisi ve maddi-manevi destekleriyle bugün özellikle 4-6 yaş Kuran kurslarımız büyük bir değer haline gelmiştir” şeklinde konuştu. Kaymakam Dertlioğlu da yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın bu yaşlarda bu tür faaliyetler içerisinde bulunması bizlerin her zaman desteklediği faaliyetler arasındadır. Dualarını ezberleyecek, yeri gelecek Kur’anlarını okuyacak, vatanına, milletine maddi manevi, milli, manevi değerlerine bağlı bir evlat olması için ana babalar olarak müftülük personelleri, hocaları, herkes elinden geleni yapmakta. Bizler de burada karınca kararınca elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Belediye başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun, bir dediysek üç yardım eder, üç dediysek beş yardım eder, sağ olsun” ifadelerini kullandı. Programda konuşmaların ardından minikler tarafından Kur’an Kerim tilaveti, ilahiler ve çeşitli gösteriler yapıldı.
Ankara Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı Yargıtay Başkanı olarak seçilen Ömer Kerkez, mazbata ve cübbe giyme töreniyle göreve başladı. Kerkez, Yargıtayda düzenlenen mazbata ve cübbe giyme töreniyle Yargıtay Cumhuriyet Başkanı olarak görevine başladı. 1. Başkan Vekili Adem Albayrak, Kerkez’e mazbatasını takdim ederken, önceki Başkan Mehmet Akarca da cübbesini giydirdi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması dolayısıyla yapılan başkanlık seçimlerinin 37. tur oylamasında 193 oy alarak ilk sırada yer almıştı. “Yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız” Cübbe giydirme töreninin ardından konuşan Kerkez, uzun ve zorlu bir seçim süreci yaşandığını belirterek, “Kamuoyunu çok meşgul etti ama bugün itibarıyla seçim süreci her şeyiyle bitti. Ben, tamamen kafamdan her şeyi sildim. İçime attıklarımı attım. Bugün hep beraber yargımız için, Yargıtayımız için ne yapılması gerekiyorsa bunlara bakacağız” diye konuştu. Kerkez konuşmasında, Yargıtayın onur ve itibarının korunması için elinden geleni yapacağına, Yargıtay üyelerinin konumu ile protokol yerini, itibarını ve saygınlığını her zaman yüceltmeye çalışacağına söz verdi. “Yeni seçilen arkadaşımızın elinden gelen bütün gayreti göstereceğine inanıyorum” Önceki Başkan Mehmet Akarca ise Yargıtay Başkanlığına seçilen Ömer Kerkez’i canı gönülden tebrik ettiğini ifade ederek, “Bu bir bayrak yarışı. Son derece demokratik geleneklere sahip bu köklü çınarın güçlü gelenekleri bulunmaktadır. Bu güçlü geleneklere hepimiz mutlaka destek veriyoruz, mutlaka katılıyoruz. Ben yüce Genel Kurul’un seçim sürecinde şahsıma göstermiş olduğu teveccüh nedeniyle şükranlarımı arz ediyorum. Oy veren ve vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Önemli olan yargının, Yargıtayın yücelmesi ve bu kurumların saygınlığının korunması, yargı mensuplarının ve Yargıtay üyelerinin saygınlığının korunmasıdır. Bunun için de yeni seçilen arkadaşımızın elinden gelen bütün gayreti göstereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Ömer Kerkez kimdir Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakya’da doğmuştur. Antakya Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Trabzon’da yaptı. Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlamış; sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığında Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ömer Kerkez, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 14 Şubat 2023 tarihinde Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmiş, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 14 Mayıs 2024 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilmiş olup halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Eskişehir İklim akademi eğitimlerinin 5’incisi gerçekleşti Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği “Tepebaşı İklim Sözcüleri” programı kapsamında düzenlenen ‘Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri ile İklim Akademi eğitimlerinin 5’incisi düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliği özelinde pek çok konunun derinlemesine ele alındığı İklim Akademi eğitimlerine Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda devam ediyor. İklim Akademi eğitimlerinin 5’incisi olan İklim Okuryazarlık & İnsan başlığı altında devam eden etkinlikte, özellikle bir insan hakkı sorunu olarak tanımlanan iklim değişikliği konusu insan hakları, adalet ve sağlık alanında uzman kişiler ve akademisyenler tarafından derinlemesine 2 gün boyunca ele alındı. Eğitim kapsamında atölye ve grup çalışmaları da yapıldı. Tepebaşı İklim Sözcüleri için düzenlenen, İklim Sözcülerinin iklim konusuna daha hakim olabilmeleri ve kendilerini bu konuda daha iyi ifade edebilmeleri için düzenlenen eğitimlere dışarıdan da faydalanmak isteyenler için katılımlar kabul edildi. Eğitimin ilk gününde Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Nezih Orhon, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Seda Yurtcanlı Duymaz, TEMA’dan Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Proje Koordinatörü Onur Küçük İklim İletişimi ve Savunuculuk: Kırılganlıklar ve Haklar Boyutuyla İklim Krizi, Bir İnsan Hakları Sorunu Olarak İklim Değişikliği -Göç ve İklim, Eskişehir Özelinde İklim Savunuculuğu, İklim Değişikliği ile Mücadelede Kömürden Çıkış ve İklim Adaleti konuları ele alındı. Eğitimlerin ikinci gününde ise ESOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Ezgi Yücel İklim Değişikliği ve Halk Sağlığı ilişkisini anlattıktan sonra, İklim İçin 350 Derneği Koordinatörü Efe Baysal tarafından iklim adaleti ile ilgili PARATA adı verilen atölye çalışması yapıldı. İklim Savunuculuğu ve Nasıl Kampanya Çalışması Başlatabiliriz konulu bir de grup çalışması yürütüldü.