YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 10:07

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI`NDA KESK VE DİSK ALANLARA ÇIKACAK

A
A
A
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI`NDA KESK VE DİSK ALANLARA ÇIKACAK

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu ve Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu yöneticileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı`nda yapılacak miting ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptılar.
Tertip komitesi adına açıklama yapan Savaş Ülkü, 1 Mayıs`ta yeniden alanlarda olacaklarını söyledi. Ülkü, ``İlimiz Bitlis`te bir haftayı aşkın bir süredir valilikle görüşme halindeyiz. KESK ve DİSK sendikaları adına yapacağımız 1 Mayıs Emek Bayramı mitingi için kutlama talebimiz Bitlis Valiliği tarafından kabul edilmiş ve karşılıklı olarak çok olumlu görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Biz KESK ve DİSK sendikaları olarak Gök Meydanı mevkiinde yapılacak mitingimize bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçi ve memurları, taşeron işçileri, bütün siyasi partileri, emek ve meslek örgütlerini, dernekleri, basın mensuplarını, toplumsal bütün kesimleri, üreticileri, köylüleri, işsizleri, öğrencileri davet ediyoruz`` dedi.
Ülkü, sanatçı Agıre Jiyan`ın şarkıları ile mitingin şenleneceğini de belirterek, ``1 Mayıs 2012 İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları, emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırıların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşmektedir. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kamu emekçilerine anti demokratik çalışma ve yaşam koşulları, toplumda 4+4+4 diye anılan ``˜İlköğretim ve Eğitim Kanunu` ile eğitim sisteminde dayatmacı, baskıcı, altyapıdan yoksun, aceleci yasal düzenlemeler planlanması siyasal iktidarın uyguladığı baskıcı politikaların en büyük göstergesidir. Daha geçtiğimiz günlerde yaşanan kamu emekçilerine yönelik saldırılar bütün toplumun gözünün önünde yapılmıştır. Her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ve şiddet ile durdurulmak istendiği, hapishanelerdeki tecrit uygulamalarının devam ettiği, kentsel dönüşüm adı altında kentlerimizin yağmalandığı, kar uğruna çevrenin talan edildiği, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, kadın cinayetlerini artıran anlayışın yayıldığı, gazetecilerin, sendikacıların tutuklandığı, zorun ve baskının hakim olduğu, ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetildiği bir devlet yönetiminin izlerini hissetmekteyiz. Bizler emek ve meslek örgütleri olarak 1 Mayıs Günü`nü en geniş birlikteliği oluşturarak kutlamak için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle 1 Mayıs alanlarında olacağız. 1 Mayıs alanlarını emekçilerin adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla Bitlis Gök Meydanı`nda olacağız`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.