GENEL - 27 Nisan 2012 Cuma 18:07

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: "TÜRKİYE ENERJİ TASARRUFUNDA BATI VE JAPONYA`DAN ŞANSLI"

A
A
A
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ: "TÜRKİYE ENERJİ TASARRUFUNDA BATI VE JAPONYA`DAN ŞANSLI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye`nin enerji tasarrufu konusunda Batılı ülkeler ile Japonya`dan daha şanslı olduğunu söyledi.
Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Enerji Verimliliği Konulu Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması" ödül törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, KCETAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila ile çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Petrol ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarının büyük bir bölümünü dışarıdan aldıklarını ifade eden Bakan Yıldız, "Buna çok para ödüyoruz. Bunların önlenebilmesi için ve bunların yerli kaynak haline gelebilmesi için bir yandan hayatımıza, konforumuza, gelişen teknolojiyi uygulayacağız ve diğer yandan bunları uygularken gerekli tasarrufu yapacağız. İsraf etmeyeceğiz. Özellikle evde yapacağınız tasarruf ile enerji faturasını düşüreceğiz. Boş yere yanan lambayı söndüreceğiz" şeklinde konuştu.
Tüm yerli kaynakların oranının artması gerektiğini belirten Yıldız, "Özellikle biz de şu bilincin oluşması gerekiyor. Su, rüzgar, güneş, jeotermal gibi tüm yerli kaynaklarımızın oranını artırmamız gerekiyor. Bu şekilde dışa bağımlılığı azaltmış olacağız" dedi.
Yerli kaynaklara yönelik bir bilincin olmasını söyleyen Yıldız, Türkiye`nin Batılı ülkeler ile Japonya`ya göre tasarruf edebileceği çok fazla kaynak olduğunu söyledi.
KCETAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci ise enerji verimliliğine vurgu yaparak, "Çoğunu ithal ettiğimiz enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmak zorundayız, bu hem toplumsal hem de kişisel vazifemizdir. Biz elektrik sattıkça, ne kadar tüketilirse o kadar para kazanan bir şirket olmamıza rağmen sosyal sorumluluk vazifesi çerçevesinde enerji verimliliğine ve tasarrufuna son derece önem vermekteyiz. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesi için şirket olarak elimizden gelen gayreti gösterme arzusundayız" diye
konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra Yıldız, öğrencilerin hazırlamış olduğu eserleri gezdi ve öğrencilerle fotoğraf çekildi.
Öte yandan yarışmada, resim dalında birinciliği Besime Özderici İÖO`dan Buse Tazecioğlu, ikinciliği Mehmet-Cemile Oğulcukluoğlu İÖO`dan Merve Çukurlu, üçüncülüğü Ş.Aziz Özkan İÖO`dan Kübra İrem Beşparmak kazanırken, şiir dalında birinciliği Özel Sağnak İÖO`dan Alper Adem Taşoluk, ikinciliği Ş. Binbaşı Mahmur Şahin İÖO`dan Gözde Nur Altıntaş, üçüncülüğü Mehmet Sepici 60. Cumhuriyet İÖO`dan Esma-ül Hüzna Bozdoğan, kompozisyon dalında ise birinciliği Kilim Sosyal Bilimler Lisesi`nden Fatma Nur Boylu,
ikinciliği Hakkı Altop Lisesi`nden Çiğdem Gerçek, üçüncülüğü Hakkı Altop Lisesi`nden Aynur Maraşlı elde etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.