YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 09:16

İZÜ VE EÜ`DEN ORTAK DOKTORA PROGRAMI

A
A
A
İZÜ VE EÜ`DEN ORTAK DOKTORA PROGRAMI

İzmir Üniversitesi (İZÜ) ile Ege Üniversitesi (EÜ), Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı başlatıyor. İZÜ ve EÜ arasında imzalanan protokolün ardından yoğun talep görmesi beklenen doktora programı için, başvurular Haziran ayında başlayacak.
Ortak doktora programı protokolü ile ilgili yapılan açıklamada; lisans eğitiminin yanı sıra ön lisans ve lisansüstü eğitim konularında da her yıl yeni programları hayata sokan İZÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü ortaklığında açılan ``Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı``na başvurularının, 4-15 Haziran tarihleri arasında EÜ Fen Bilimleri Enstitüsü`ne şahsen yapılacağı belirtildi. Programa kayıtlanmaya hak kazanan öğrencilerin, 2012-2013 akademik yılı güz döneminde eğitime başlayacağı bildirildi.
Toplam 10 kişinin kabul edileceği ortak doktora programında laboratuar, kütüphane ve bilgisayar kullanımına dayanan çalışmalarda her iki anabilim dalının olanakları ortaklaşa kullanılacağı dile getirildi. Öğrencinin danışmanı hangi anabilim dalındaysa, diğer taraftan da ortak danışman atanacağı belirtildi. Yani, 2 danışmanla tez yürütülecek ve daha fazla deneyim paylaşılacak. Ortak doktora programını başarı ile tamamlayan öğrenciye, iki üniversitenin ortak hazırladığı tek bir diploma verileceği vurgulandı.
MÜLAKAT SINAVI YAPILACAK
6 Temmuz`da mülakat sınavı yapılacak olan programa, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Enformatik veya Bilgi Teknolojileri alanında Lisans veya Yüksek Lisans derecesine sahip adaylar ya da bu alanların dışında Lisans veya Yüksek Lisans derecesine sahip adayların başvurabileceği bildirildi. Ortak Doktora Komisyonu`nun gerek gördüğü diğer adaylar, Bilimsel Hazırlık Programı`na tabi tutulacağı kaydedildi.
Programa başvuracak adayların üç yıldan eski olmamak koşulu ile ALES sayısal puanının en az 70 veya uluslararası kabul gören GRE ile başvurularda eşdeğer sayısal taban puanının en az 700 olması gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca programa başvuracak adayların yine üç yıldan eski olmamak koşulu ile KPDS veya ÜDS`den İngilizce dil puanı en az 60 veya bu puanın Uluslararası sınav (TOEFL, IELTS vb.) eşdeğeri olması gerektiği vurgulandı.
Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı`na, Yüksek Lisans derecesi ile 5 Türkiye Cumhuriyet uyruklu, 2 yabancı uyruklu, Lisans derecesi ile 2 Türkiye Cumhuriyeti ve 1 yabancı uyruklu öğrenci kabul edileceği vurgulandı.
Detaylı bilginin "http://fbe.izmir.edu.tr/" veya "http://fenbilimleri.ege.edu.tr/" adreslerinden öğrenilebileceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir