YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 09:48

GÜVEN KAYBEDEN MEDYAYI, TEKNOLOJİ DE TEHDİT EDİYOR

A
A
A
GÜVEN KAYBEDEN MEDYAYI, TEKNOLOJİ DE TEHDİT EDİYOR

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ``I.Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu dünyaca ünlü iletişimci Prof. Dr. Ralph Negrıne`nin kapanış oturumuyla sona erdi. Negrıne, bütün dünyada gazete tirajlarının düşmekte olduğunu, bazı ülkelerde bir çok gazetenin kapanmasına sebep olan güven kaybı ve ciddi bir teknoloji tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
İngiltere ve Amerika`da medya ve siyasette güvenin aynı düzeyde olduğunu belirten Prof. Dr. Negrıne, ``İngiltere`de medyaya güven yüzde 18, ABD`de yüzde 4 oranında. Haberlerin daha sert verildiği ülkelerde medya pazarında sorunlar daha az, yumuşaklığı tercih eden ABD ve İngiltere ise aynı olumsuz kaderi paylaşıyor. Özellikle yazılı basını tehdit eden teknolojiyi, ikinci bir kriz olarak meşrulaştırma izliyor`` dedi.
Öğrencilerin Türkiye ile ilgili sorularına, bu konuda bir araştırması olmadığı için cevap veremeyeceğini belirten Prof. Dr. Negrıne, ``Eğer bir ülkede medya ve politika birbirine bağlıysa, politikanın politik gücü medyayı da olumsuzluğa iter`` diye konuştu.
Prof. Dr. Negrıne`nin konuşmasının ardından kürsüye gelen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür etti. Ardından bir grup konuşmacı ve katılımcı hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir