GENEL - 28 Nisan 2012 Cumartesi 14:45

ERASMUS HAREKETLİLİK VE STAJ KONSORSİYUMLARI PROJE YÖNETİM TOPLANTISI

A
A
A
ERASMUS HAREKETLİLİK VE STAJ KONSORSİYUMLARI PROJE YÖNETİM TOPLANTISI

``Erasmus Hareketlilik ve Staj Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısı``, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde başladı.
Toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Erasmus Koordinatörü İlyas Ülgür, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, Erasmus Kurum Koordinatörü Uzm. Emine Bol Yazıcı, çok sayıda üniversitenin öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Toplantı, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan`ın konuşması ile başladı. Prof. Dr. Hüsrev Mennan, ``Uluslararası İlişkiler Birimi olarak üniversitemizde 2000 yılında bir personel ile işe başlayan birimimiz bugün yedi personeli, iki öğretim üyesi ve buna ek olarak değişik birimlerden sorumlu beş tane öğretim üyesi ile çalışmalarına devam etmektedir. Üniversitelerin dünya genelinde kabul edilmesi ve tanıtılması için gerekli önceliklerden birisi; üniversitelerin uluslararasılaştırılmasıdır. Bizim üniversitemiz de bu konuda son üç dört yıldır çok büyük bir gayret ile çalışmalarını sürdürmektedir`` dedi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Erasmus Koordinatörü İlyas Ülgür ise, ``Birçok kişi bu toplantılar sayesinde şehirleri tanıyorlar. Bu toplantılarda yaptığımız faaliyetleri anlatıyoruz bu nedenle bu toplantılara katılımın önemli olduğunu düşünüyorum`` diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, ``Bilgi tarih boyunca hareket halinde olmuştur. Asla bir yerde kalmamıştır. Eski dönemlere bakarsak batıda Grek-Latin doğuda ise Çin- Arap toplumlarının bilgi zenginliğini görürüz. Bu bilgi hareket halindeyken her zaman Anadolu coğrafyası var olmuştur. Erasmus`a baktığımız zaman bilginin ya da bilgiyi arayan kişilerin hareket halinde olduğunu ve değişimini görüyorum. Ancak tanışmayan insanlar birbirine zarar verir. Bizim diğer milletlerle birbirimize düşman olmamak için tanışmamız ve kaynaşmamız gerekiyor. Erasmus bunun araçlarından biridir. Bu konuda ben Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof.Dr. Hüsrev Mennan`ın şahsında çalışma arkadaşlarına ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten iki üç yılda ciddi bir atılım gösterdiler. Bundan üç dört yıl öncesine kadar yabancı öğrenci alımı merkeziyetçi bir bakışla kontrol ediliyordu. Üniversitelerin kontenjanları merkeziyetçi bir bakışla belirleniyor ve merkezi bir şekilde yerleştirme yapılıyordu. Yabancı öğrenci alımı iki yıldır üniversitelere bırakıldı. Aynı şekilde üniversitelerarası denklikler de değiştirildi. Bu konuda ciddi değişmeler oldu. Üniversitemize geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum`` şeklinde konuştu.
Erasmus Kurum Koordinatörü Emine Bolyazıcı toplantının güzel geçmesini dileyerek, OMÜ`de Erasmus öğrencisi olmayı ve öğrencilerin sosyal aktivitelerini anlatan bir video gösterisi sundu.
``Erasmus İstatistikleri ve Genel Değerlendirme`` konulu konuşması için kürsüye gelen İlyas Ülgür ise, ``İstatistikleri konuşmak artık gelenekselleşti. Bir yıl içinde ne yaptığımızı bu istatistikler sonucunda öğreniyoruz. Biz, üniversitelerimiz daha başarılı olsun diye her türlü mali yardım yapıyoruz, peki üniversitelerimizin kaçında bir kalkınma planı hazırlanıyor? Bizim üniversitelerimizin 2020 yılı için ne gibi çalışmaları var. 2010-2011 akademik yılında neler yaptık ilk olarak onları söylemek istiyorum`` ifadelerini kullandı.
2008-2009 yılına göre kıyaslandığında, 2010-2011 öğrenim döneminde öğrenci hareketliliğinin arttığını belirten Ülgür şöyle konuştu: ``Türkiye`den bu güne kadar 43 bin öğrenci yurt dışına öğrenim için gönderdik. Türkiye`den en çok öğrenci gönderdiğimiz ülke Almanya iken bize en çok öğrenci gönderen ülke yine Almanya olmuştur. Almanya`dan sonra ise en çok öğrencimiz Polonya`ya gitmiştir. Erasmus`la yurt dışına giden öğrencilerimizin arasında ise kadınlarımız erkeklere oranla daha fazladır. Yurt dışından gelen öğrenciler ise İngilizce eğitimi olan üniversiteleri tercih ediyorlar.``
İlyas Ülgür konuşmasının sonunda; üniversitelere gönderilen para miktarlarından ve hangi üniversitelerden ne kadar paranın geri yollandığından da söz etti.
İki gün boyunca devam edecek olan ``Erasmus Hareketlilik ve Staj Konsorsiyumları Proje Yönetim Toplantısı`` sosyal programla sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)