YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 16:56

GİRESUN`DA AİLELERE YÖNELİK KONFERANS

A
A
A
GİRESUN`DA AİLELERE YÖNELİK KONFERANS

Giresun`da, ailelere yönelik "Çocukların Yaşam Paradigmaları Oluşturmalarında Ebeveyn Tutumları" konulu konferans düzenlendi.
Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Levent Yağcı, üniversite, belediye ve Sacayak Sosyal Eşitlik Derneği`nce, Belediye Nikah Salonu`nda düzenlenen konferansta, çocukların gelişiminde anne babanın çok büyük rolü olduğunu söyledi.
Yağcı, bir insanın ne kadar iyi anne baba olduğunun, çocuklarının 20-25 yaşında geldiğinde görüldüğünü ifade ederek, "Bir kişi 20-25 yaşına gelip artık kendi ayakları üzerinde durduğunda anne babasıyla hala iletişimi çok iyi, her zaman arayıp halini hatırını soruyorsa, hiçbir neden yokken arayıp onların sesini duymak istiyorsa sevgi bağı var demektir. Çocukluk döneminde ailede iletişim az, çocuğun ruhunun sesini duymamış bir aile varsa ilerleyen yaşlarında o çocukta ailesiyle iyi iletişim kurması beklenmemelidir" dedi.
Hayatta 3 otorite figürü olan baba, öğretmen ve patronun kişinin hayatında çok önemli bir etkisinin olduğuna değinen Yağcı,
"Bu otoriteler kişiyi ve fikirlerini önemser, kendisini önemli, değerli hissettirirse o kişiden hayatta olumlu anlamda bir şeyler beklenebilir. Ailenin psikososyal güvenini yerine getirmemesi, problem çözme yeteneği olmaması, ailede bir liderin olmaması, çocuklarda sorunlara neden olabilir. Aile çocuğuna rehberlik yapmalı, bununla birlikte kontrolü de sağlamalıdır. Kimi aileler çocuklarına iyi rehber olamıyor ve kontrolü çok iyi sağlayamıyor. Bu da çocukların hayatında eksikliğe neden oluyor, sorunlar karşısında çözüm yolu bulmasında zorlanıyor. Bazı aileler rehberlik yeteneğinden uzaktır. İyi rehberlik için aileler çocuğun gelişim özelliklerini iyi bilmelidir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir