YEREL HABERLER - 29 Nisan 2012 Pazar 13:49

KIZILAY AVM`DE KAN TOPLADI

A
A
A
KIZILAY AVM`DE KAN TOPLADI

Kızılay Adana Şubesi`nin gezici kan toplama aracı Optimum Outlet Adana`da, "Vereceğiniz her kan üç hayat kurtarır" sloganıyla kan topladı.
AVM`ye gelen ziyaretçileri kan vermeye teşvik eden Kızılay`ın Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, "Halkın yoğun olarak bulunduğu tüm noktalara giderek verdikleri kanlarla hayat kurtarmalarına vesile oluyoruz. Başta Optimum olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımız bize kapılarını açıyor. Bu sayede geçen yılı Türkiye birincisi olarak kapattık. Hedefimiz bu yıl da aynı başarıyı elde etmek" diye konuştu.
Saygılı, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, sağlıklı her insanın vereceği kanla üç hayat kurtarabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Hem şahsım hem yönetim kurulu üyeleri hem de doktor ve çalışma arkadaşlarımla kentimizde, bu duyarlı hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Kana ihtiyaç olmadan önce kan verilmeli ki ihtiyaç olduğunda hemen bulunabilsin."
Saygılı, bir yandan tam donanımlı ve uzman ekibin görevlendirildiği gezici araçlarla kan toplarken, diğer yandan da halkı kan verme konusunda bilinçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Bu sayede her ay önceki aya göre kendi rekorumuzu egale ediyoruz" dedi.
Dünya ortalaması yüzde 5 olan kan verme oranının Türkiye`de yüzde seviyesinde olduğuna dikkati çeken Saygılı, bu oranı ilk etapta dünya ortalaması seviyesine çekmek istediklerini bildirdi
Saygılı, sıcak yaz günlerinin geldiğini, okulların tatil olmasıyla birlikte sadece çalışanların kentte kalacağını, halkın yoğun olarak yaylalara gideceğini ifade ederek, "Bunu dikkate alarak biz de kendimize program hazırladık. Okulların tatile gireceği Haziran ayından itibaren gezici araçlarımızla yaylalara çıkacağız" dedi.
MESAJ SİSTEMİ
Saygılı, kurum olarak SMS mesajı uygulamasını da başlattıklarını belirterek, "Kan veren her vatandaşımıza her üç ayda bir mesaj göndererek, kan verme zamanının geldiğini bildiriyoruz. Bunun yanı sıra alınan kan bir hastaya gittiği zaman da mesaj gönderiyoruz. Vatandaşlarımız verdiği kanın yerini bulduğunu bilerek manevi bir huzur yaşıyor" diye konuştu.
Bu arada, Optimum Outlet Adana önünde kurulan gezici kan aracında, vatandaşların kan vermede oldukça duyarlı davrandıkları, öncelikle de Optimum takside görev yapan tüm şoförlerin kan verdikleri gözlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir