YEREL HABERLER - 29 Nisan 2012 Pazar 14:31

BAŞKAN ERGÜN`ÜN ÜÇ YILLIK DEОERLENDİRMESİNE TAM NOT

A
A
A
BAŞKAN ERGÜN`ÜN ÜÇ YILLIK DEОERLENDİRMESİNE TAM NOT

Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ün "Manisa Değişiyor" başlığıyla 3 yılını değerlendirdiği sunumla ilgili olumlu tepkiler geldi.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, Avukat Zeynel Balkız, Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli ve Gazeteci Bülent Hasgönüllü, Manisa`daki değişimle ilgili görüşlerini ve önerilerini paylaştı. Sunumla ilgili Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ü tebrik eden Vali Halil İbrahim Daşöz, ``Belediye başkanımız 3 yıllık yaptıklarını ve yapacaklarını sundu. Belediye toplum hayatında çok önemli bir kurum. Bu çalışmalar da Manisa adına büyük önem taşıyor. Ben öncelikle değerli başkanımızı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Manisa çok önemli dinamik bir şehir. Önümüzdeki dönemde kentimiz büyükşehir olacak. Büyükşehire geleceğe hazırlanması için çok iyi bir ekibe ihtiyaç var. Tüm kurumlar bir araya gelerek, 21 yüzyılda dünya şehri olacak olan Manisa`yı elbirliği ile uyumlu ve bilimsel gerçeklere uygun olarak hazırlamalıdır. Değerli Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ü sunumundan dolayı tebrik ediyorum`` dedi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ün Manisa için yaptığı hizmetlerden mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz de, ``Sayın Başkanımız Cengiz Ergün`den güzel bir sunum izledik. Çok mutlu olmamızın yanı sıra gururlandık. Partimiz olarak Manisalı halkımızın dilinden anlayacak bir başkanı Manisa`ya kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Ayrıca başkanımızın vizyon ve misyon olarak kente ne kadar yakıştığını gördük. Yapacakları konusunda kendisine güveniyorum. İhtiyaç sahibi Manisalıların her ihtiyacının belediye tarafından karşılanması da mutluluk verici. Kısacası Cengiz Ergün Manisa`ya yakışmıştır`` dedi.
"SUNUMDAN MEMNUNUZ"
Başkan Ergün`ün sunumunun heyecan verici olduğunu belirten Avukat Zeynel Balkız ise, şu görüşlerine yer verdi: ``Manisa`nın değişmesini hep istedik. Bugün Sayın Başkanımız Cengiz Ergün`ün sunumunda gerçekten ben de heyecana kapıldım. Çünkü Manisa`nın arzu ettiği değişim, projeler hayat bulduğunda gerçekleşmiş olacak. Kaldı ki Manisa büyükşehir olma yolunda ilerliyor. Yakaladığı ivme nedeniyle batının incisi olma kapasitesine sahip. Özelikle başkanın üzerinde durduğu revizyon imar planının çevre yoluna kadar olan bölümünün hızla bitirilmesi gerekiyor. Başkanımızın da kendi ifadesinde olduğu gibi yeni garajdan İzmir çıkışına kadar bizim prestij yol dediğimiz Mimar Sinan Bulvarı`ndaki atıl kapasitenin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bu atıl kapasite bir an evvel harekete geçer ve yatırımcıları sevindiren imar planı verilir de Gediz`den İzmir çıkışına kadar muhteşem bir geçiş olur. Bunların yaşanabilir bir kent olma hazzını Manisalılara yaşatacağı inancındayım. Manisa`ya uygun imar planı ile yeni garajın bir an evvel yapılması ve yeni belediye binasının gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Başkanımız şuanda İller Bankası`nda bekleyen KESS Kavşağı`nın ve köprülü kavşağın harekete geçmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi. Uncubozköy dönüşü ve Laleli girişinde de aynı köprülü kavşağın yapımı halinde kentten geçen transit yolcuların hiç durmadan çok rahatça geçeceklerine inanıyorum. Sunumdan çok memnun oldum. Kendilerini kutluyorum. Projelerin Manisa`ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.``
"GÜZEL ŞEYLER YAPILDIОINA ŞAHİT OLDUK"
Yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu, eksikliklerin de kısa sürede giderileceğine inandıklarını ifade eden Manisa Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Uğursalan da, ``Manisa Belediyesi`nin çalışmalarından hep memnun olduğumuzu hep ifade ettik. Gerçekten güzel şeylerin yapıldığına şahit olduk. Belediye Başkanımızı Sayın Cengiz Ergün`ü ve ekibini yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Bazı eksiklikler var ama sanırım ileriki dönemde düzelecektir. Başkanımıza ve ekibimize yaptıkları ve yapacakları için çok teşekkür ediyorum`` dedi.
Hükümette hangi parti olursa olsun, belediyelere yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de, şunları söyledi: ``Tabii ki ben eski bir belediye meclis üyesi olarak göreve gelen yeni başkanımızın Manisa`yı yavaş yavaş değiştirdiğini hissettirmeye çalıştığına inanıyorum. Kendisinin söyledikleri doğrultusunda bazen önlerine engellerin çıktığı, projelerin geç kaldığı fakat projelerin yapıldığı zaman Manisa`nın ne kadar modern bir şehir olacağına dair mücadele ettiğini yakından görüyoruz. Ama maalesef Türkiye`deki siyaset arzu ettiğimiz düzeyde değil. Yalnız Manisa Belediye Başkanı değil, bazı belediyelerin projelerinin de aksadığı görülüyor. Hükümet kim olursa olsun yerel yönetimlere yardım etmesi lazım. Bunu hem sivil toplum kuruluşu temsilcisi hem de vatandaş olarak görüyoruz. Sunuma baktığımız zaman Manisa`nın ne kadar değiştiği, projelerin gerçekleştiği takdirde ne kadar modern olacağı görülüyor. İnşallah Allah kendilerine yardım eder de Ankara`ya intikal eden projeler gerçekleşir. Çünkü bunun Manisa`nın hakkı olduğunu düşünüyoruz.``
Belediye Başkanı Cengiz Ergün`ün Manisa`daki ataklarının önemli olduğuna vurgu yapan Gazeteci Bülent Hasgönüllü ise, ``Eski bir belediye çalışanı olarak 1978`den beri belediye içerisindeyim. Çeşitli belediye başkanlarına şahit olduk. Ama Cengiz Ergün`ün Manisa`daki atakları tek kelime ile muhteşem. Göreve geldiğinde belediyeyi yüksek miktarda bir borçla aldı. Üzerine 210 trilyonluk bütçe yaptı. Manisa kanat taktı uçuyor desek azdır. Bugüne kadar gösterdiği çalışmalardan dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ederiz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Burak Yazgı, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi Performans antrenörü Burak Yazgı ’Turkish Get-Up’ hareketinde 116.8 kilo kaldırarak, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. İzmirli performans antrenörü Burak Yazgı, ’Turkish Get-Up’ adı verilen ve ismini Ulubatlı Hasan’ın İstanbul’un fethi sırasında yaralanmasına rağmen Osmanlı sancağını başını üzerinde tutarak surlara dikmesinden alan hareketi, 116.8 kilo ile gerçekleştirerek ismini Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. İzmirli rekortmen, İsveçli Hamdi El Hissy’ye ait olan 80.5 kiloluk rekoru önce 90.97 kilo ile kırarak Guinness’e girdi. Ancak kısa süre sonra ABD’li Michael Aidala, rekoru 115.6 kiloya taşıdı. Rekoru yine ele getirmek için aylarca çalışan Burak Yazgı, sonunda 116.8 kg. kaldırarak rekoru bir kez daha kırmayı başardı. Rekortmen Burak Yazgı, sporu yaşam biçimi olarak gördüğünü belirterek, "Ruhen ve fiziken karşılaşabileceğimiz her türlü olumsuzluğa karşı koyabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu anlayışla, bugüne kadar birçok farklı branşta aktif olarak yarıştım; aynı zamanda farklı branşlardan sporculara antrenörlük yapmaya devam ediyorum. Bu çok yönlü sportif geçmişim sayesinde, Turkish Get-Up gibi son derece yüksek disiplin gerektiren bir harekette bir yıl içinde iki kez dünya rekoru kırabilecek seviyeye ulaştım. Birçok atletin hedeflediği bir rekorun bir Türk sporcuda olması gerektiğine inanıyordum ve başardım. Sağlığım el verdiği sürece bu mirası taşımaya ve Turkish Get-Up dünya rekorunun sahibi olmaya devam edeceğim" dedi.