GENEL - 01 Mayıs 2012 Salı 13:29

MALATYA KİTAP FUARI AÇILDI

A
A
A
MALATYA KİTAP FUARI AÇILDI

Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi`nin ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen Malatya Kitap Fuarı, 250 yayınevinin katılımı ile açıldı.
Fuar, Malatya Belediye Sarayı`nın yanında 5 bin 200 metrekarelik çadırda kuruldu. Açılış törenine Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ile birlikte kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kültür belediyeciliği faaliyetlerine ağırlık verdiklerini söyleyerek, "Malatya`mız bölgenin önemli illerinden biri. Yılda yaklaşık 30 bin civarında göç alıp veriyoruz. Bu açıdan şehrimizin kültürel ve sosyal yapısında önemli değişiklikler olmaması adına bir takım kültürel faaliyetlerin ve bir takım önemli projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Bu çalışmada bunlardan bir tanesidir" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ise, Malatya`da son dönemde önemli kültürel ve sosyal çalışmalara ağırlık verildiğini söyleyerek, Malatya`nın farklı bir konuma geldiğini kaydetti.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Kitapla ilişkimiz okulla sınırlı kalıyor. Okulla sınırlı kaldığı içinde Türkiye`de kitap okuma oranı birçok çağdaş ülkeye göre daha düşük" şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını başta öğretmenlerimizin desteği ile kazandırırsak, bizde çağdaş ülkelerdeki kitap okuma seviyesini yakalarız" ifadesinde bulundu.
Vali Ulvi Saran ise 250 yayınevinin katılımı ile bölgenin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapıldığını belirterek, "Dünyada okuma liginde yerimiz ne yazık ki son derece kötü. Gelişmiş ülkelerde kişi başına 30`lar düzeyinde bulunan kitap okuma karnesi, Türkiye`de son derece geri. 6 Türk`ün 1 kitap okuduğunu biliyoruz. Okullarımızda, müfredat dışında okudukları kitap sayısı da 1`i geçmiyor. `Malatya Okuyor Kampanyası` ile bu sayıyı öğrenci başına 15`e yükselttik" dedi.
Konuşmaların ardından Kitap Fuarının açılışı yapılarak stantlar gezildi.
Malatya Kitap Fuarı, 6 Mayıs`ta sona erecek. Fuar çadırı her gün 10.00 ile 22.00 arasında açık kalacak. Fuar süresince 107`ye yakın yazar ve gazeteci, okuyucuları ile buluşarak, kitaplarını imzalayıp sohbet toplantılarına katılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş Gençlik Festivali’nde Ozan Doğulu ve Athena sahne aldı Beşiktaş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği 5 gün boyunca sürecek Gençlik Festivali’nin dördüncü gününde Ozan Doğulu ve Athena grubu sevenleri ile bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı konsere geçler yoğun ilgi gösterdi. Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği 5 gün boyunca sürecek Gençlik Festivali’nin dördüncü gününde Ozan Doğulu ve Athena sahne aldı. Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere vatandaşlar akın etti. Festivalde usta isimler sevenleriyle bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı konsere gençler yoğun ilgi gösterdi. Konserde Ozan Doğulu ve Athena grubu adına Tema’ya fidan bağışında bulunuldu. Sahneye çıkan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “3 gündür bayramımızı kutluyoruz. Biz 16 Mayıs’ta kutlamaya başladık. Gençlik Festivali düzenledik. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs günü bağımsızlığa ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. Önce Şişli’den evinden çıkmıştır, sonra Akaretler’de anne duası almıştır. Oradan Beşiktaş Meydanı’na gelmiş ve buradan Kartal İstimbotu’na binip Karaköy’e geçmiştir. Oradan da Bandırma Vapuru’na binerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. Dolayısıyla kurtuluşa giden ilk adımı Beşiktaş’tan atmıştır. Biz yola çıktığı o günü yani 16 Mayıs’ı da bayram olarak kabul ederiz. 19 Mayıs’a kadar coşkulu bir şekilde kutlayacağız ” dedi.