YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 13:31

YENİKENT DEVLET HASTANESİNDE KANSER KONFERANSI

A
A
A
YENİKENT DEVLET HASTANESİNDE KANSER KONFERANSI

Sakarya Yenikent Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde `` Kanser belirtileri, Korunma Yolları`` konulu bir konferans düzenlendi.
Sakarya Yenikent Hastanesi Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan KETEM sorumlu Hekimi Dr. Elir Akar konu ile ilgili kadınlara bilgi verdi. Kanser hastalıklarından korunma, erken tanı ve teşhis ile tedavi sonrasının önemli olduğunu ifade eden Akar, kanser hastalıklarının insan hayatına mal olduğu gibi tedavisinin de çok pahalı olduğunu belirti. Topçu, oysa kanserden çok daha ucuz maliyetlerle korunabilindiğini vurguladı.
Açıklamalarını slayt eşliğinde sürdüren Akar, sigaranın kanser olma riskini diğer bağımlılık yapan maddelerden daha çok tetiklediğini belirterek, genetik faktörler ve zararlı güneş ışınlarının da kanser olma riskine belli bir oranda sebebiyet verdiğini söyledi.
Akar, kanserin insan vücudunun herhangi bir organında gelişebileceğine işaret ederek, erken tanının kanser tedavisinde olumlu sonuçlar vereceğini ifade etti.
Akar şunları söyledi; "Günümüzde artık kanserle savaşta, hastalığa yakalanmamak için alınan tedbirler daha ön planda düşünülmektedir. Kanser oluşturan etmenlerden elden geldiğince uzak durmak, ailesel kanser olma riski varsa bununla ilgili risklerin araştırılması ve erken tanı için düzenli kontrol yaptırılmasından geçmektedir. Toplumdaki her bireyin kanserden uzak sağlıklı olarak yaşaması en önemli amaçtır.`` Konferansın sonunda Dr. Elif Akar soruları yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir