YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 14:26

EVLİLİK OKULU 3. DÖNEM MEZUNLARI

A
A
A
EVLİLİK OKULU 3. DÖNEM MEZUNLARI

Manavgat Halk Eğitim Merkezi ve Özel Sema Koleji`nin birlikte organize ettikleri Evlilik Okulu 3. dönem mezunlarını verdi.
25 Nisan 2012 Çarşamba günü başlanılan eğitimler Özel Sema Koleji konferans salonunda dört gün boyunca devam etti.
Seminerlere katılan kursiyerlere Aile Danışmanı Arif Özutku tarafından Aile ve Evlilik Kavramları, Evlilikte Stres Kaynakları, Geçimsiz İnsanlar, Evlilikte Cinsellik, Sevgi Dilleri ve Evlilikte İletişimin Püf Noktaları konulu seminerler verildi.
Toplumda suç oranlarının ve boşanma oranlarının gösterilecek gayretli çalışmalarla aşağı çekilebileceğini söyleyen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu böyle bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Kaymakam Bulgurlu ``Evlilik hayatında mutluluk ve huzurun formülü iki ayrı beden iken bir can olabilmekten geçmektedir`` dedi.
Evlilik Okulu sertifika töreninde kursiyerlere seslenen Kaymakamı Bulgurlu öğretmenlerin toplumda lokomotif rolünü oynamasından dolayı bu eğitimlere özellikle öğretmenlerin katılmasını arzu etiklerini kaydetti.
Evlilik müessesesinin en kutsal müessese olduğunu söyleyen Kaymakam Bulgurlu ``Bu yola çıkacak kişiler iki ayrı beden olmalarına rağmen bir tek can olmayı göze alabilmelidir. İnsanlar yaşamlarında en fazla yavrularını yani çocuklarını düşünürler. Eğer evliliğimizin sağlıklı olmasını istiyorsak her iki taraf için de söylüyorum, çocuğumuzu nelerden sakınıyorsak, onlar için ne düşünüyor ve uyguluyorsak eşimiz içinde aynı şeyleri düşünmeli ve uygulamalıyız. İşte o zaman birden fazla kişinin bir can olduğunu yani tam anlamıyla bir aile olduğunu göreceksiniz`` dedi.
Evinde ve ailesi içerisinde merhamet ve şefkat bulunan insanların toplum içerisinde de olumsuz davranışlarda bulunmadığını kaydeden Bulgurlu konuşmalarını şöyle sürdürdü:
``Aile içerisinde birbirimize karşı merhamet ve şefkatimiz yoksa bunu dışarıda bulmamız mümkün değildir. Manavgat`ta son 3 ay içerisinde hayata geçirmiş olduğumuz önemli projeler sayesinde Manavgat`ın nüfusu hızla artmasına rağmen insana karşı işlenen suçlarda büyük oranda düşüş gözlenmektedir. Bir kişi suç işlemişse mutlaka kanunlar yasalar karşısında cezası neyse çekecektir. Ama yöneticiler olarak bizlere düşen insanları suç işlemeye yönlendirecek etkenleri ortadan kaldırmaktır.``
Proje sorumlusu Aile Danışmanı Arif Özutku ise dört gün boyunca önemli bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Aile şuurunu kazandırma adına bu ve benzeri eğitimlerin önemli olduğunu ifade eden Özutku ``Modern hayatın getirmiş olduğu bir takım ciddi problemlerle karşı karşıya kalan aile hayatımız bu sıkıntılara hazırlıksız yakalanmıştır. Evlilik hayatında çiftler problemlerini kendi başına çözmekte zorlanmaktadır. Aile şuurunu kazandırma adına bu ve benzeri eğitimler önemli ölçüde hizmete vesile olacaktır`` dedi.
4 gün süren eğitim sonunda eğitimlere katılan 155 öğretmene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı sertifika verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.