YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 14:58

EDREMİT`TE 1 MAYIS COŞKUSU

A
A
A
EDREMİT`TE 1 MAYIS COŞKUSU

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir`in Edremit ilçesinde de halaylar çekilerek coşkuyla kutlandı.
İlçedeki sendika temsilcilikleri, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin destekleriyle organize edilen 1 Mayıs programı Edremit Belediyesi hizmet binası önünde başladı. Yüzlerce kişi, ellerinde bayrak ve pankartlar ile belediye önünde toplantı ve yürüyüş düzenine geçti. Saat 10.00`da başlanacağı söylenen yürüyüş yaklaşık 2 saat gecikti. Bazı katılımcılar sıcak havadan etkilenerek programdan ayrıldı. Yılmaz Akpınar Bulvarı`nı takip ederek Şehit Hamdibey Meydanı`na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık, daha sonra polis güvenlik noktasında takıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı bay ve bayan polisler miting alanına girmek isteyenlere üst araması yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında Şehit Hamdibey Meydanı`na giden vatandaşlar, dakikalarca ``İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız`` şeklinde sloganlar attı.
Geçtiğimiz yılki 1 Mayıs etkinliğine oranla daha az katılım gerçekleştiği gözlenen 1 Mayıs etkinliğinde basın açıklamaları okundu. Mitinge; DİSK ile KESK`e bağlı sendikalar, Edremit Körfezi`nde hizmet veren GÜMÇED, ZEYTUR, ADD, Kazdağı ve Mara Dağı Çevre Koruma Platformu gibi derneklerin yanı sıra CHP, BDP, ÖDP, EMEP ve TDH gibi siyasi partilerin katılım gösterdiği gözlendi. Kutlamalara, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat ve Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan da izleyici olarak katıldı.
Basın açıklamasını, Eğitim Sen Baş Temsilcisi Musa Karaağaç okudu. Sözleri sık sık sloganlar ile kesilen Karaağaç, ``Bizler bu ülkenin işçileri, köylüleri, emekçileri, meslek sahipleri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri olarak 1 Mayıs`ta tüm dünya emekçileriyle alanlardayız. Emeğin bayramındayız. Barış için, özgürlük için, demokrasi için, onurlu bir iş için, savaşsız, sömürüsüz, baskısız bir yaşam için, sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık için, halkların kardeşliği için, demokratik, laik, bilimsel eğitim hakkı için, örgütlenme ve sendikal haklar için, işsizliğe taşeronlaştırmaya hayır demek için, iş kazaları, iş cinayetlerine dur demek için, ülkemizde gittikçe artan mahalle baskısına, gericiliğe, yobazlığa ve faşizme karşı mücadele için, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için alanlardayız. Buradan, 1 Mayıs`ta kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anarken ilan ediyoruz ki, bu kadar baskı, zulüm, saldırı ve savaş tehdidi altında susmayacağız. Teslim olmayacağız. Biz sosyal adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Biz özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anayasa istiyoruz. Biz inanç ve düşünce özgürlüğünden, demokrasiden ve sosyal devletten vazgeçmeyeceğiz diyoruz. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın emekçilerin bayramı`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.