GENEL - 02 Mayıs 2012 Çarşamba 15:53

ADANA`DA DAОITILAN SÜTLERİN BOZUK OLDUОU İDDİASI

A
A
A
ADANA`DA DAОITILAN SÜTLERİN BOZUK OLDUОU İDDİASI

Adana`da `Okul Sütü Projesi` kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılan ve bazı öğrencilerin zehirlenmesine neden olan sütlerin `bozuk` olduğu öne sürüldü. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, okullara gönderilen bazı sütlerin bozuk olduğunu ve bunların öğrencilere dağıtılmadığını söyledi.
Eğitim-Sen Adana Şubesi binas`nda düzenlenen toplantıda konuşan Kamuran Karaca, Bakanlar Kurulu`nca alınan karar ve `Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği` kapsamında hayata geçirilen `Okul Sütü Projesi` ile birlikte Türkiye genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle UHT süt dağıtımına bugün başlandığını ancak projenin daha ilk gününde öğrencileri zehirlediğini kaydetti. 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 milimetrelik kutular halinde ulaştırılacağı açıklanan sütlerle birlikte piyasada oluşacak süt arzı
fazlasının alınarak, üreticinin düşük fiyat baskısından korunmasının amaçlandığının daha önce açıklandığını hatırlatan Karaca, proje çerçevesinde Türkiye genelinde olduğu gibi Adana`da da öğrencilere süt dağıtıldığına dikkat çekti. 24 Kasım İlköğretim Okulu`nda yaklaşık 50 öğrencinin zehirlenme belirtisi ile çeşitli hastanelere kaldırıldığını vurgulayan Karaca, çocukları rahatsızlanan velilerin ilk tepkilerini okul idaresi ve öğretmenlere yönelttiğini, tartışma esnasında bazı idareci ve öğretmenlerin
tartaklandığını anlattı. Süt dağıtımının sağlık şartları açısından birçok soruyu da beraberinde getirdiğini dile getiren Karaca, süt dağıtımı öncesinde okullarda bir dizi incelemelerde bulunduklarını, bazı sütlerin bozuk ve paketlerinin de deforme olduğunu tespit etiklerini, söz konusu sütlerin öğrencilere dağıtılmadığını söyledi.
Karaca, "Sütlerin bozuk olmadan illere yollandığı düşünülse bile buzdolaplarında tutulması gereken sütler, okul salonlarında gelişigüzel yerlere koyulmasıyla zaten bozulmaması mümkün değil. Okullarda uygun şartlarda muhafaza edilmesi gereken sütler, neresi boş ise sınıf ya da koridorlara bırakıldı. Kimsenin çocuklarımızın sağlığı ile oynamaya hakkı yok. Bugün zehirlenmelere yol açan süt dağıtımına bir an önce son verilmeli. Yarından itibaren birçok okulda öğretmenlerimiz bu sütleri dağıtmayabileceği gibi
öğrenciler de söz konusu sütleri içmeyebilir. Bu konuda da kendilerine hiç kimse baskı yapamaz. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı`nı istifa etmeye davet ediyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.