GENEL - 25 Şubat 2012 Cumartesi 17:42

SAMSUN`DA ÇEVRİM SANTRALİNE HAYIR EYLEMİ

A
A
A
SAMSUN`DA ÇEVRİM SANTRALİNE HAYIR EYLEMİ

Temiz Ünye Çevre Platformu’nca (TÜÇEP) organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Samsun’un Terme ilçesi Kozluk beldesinde "Doğalgaz Kombine Çevrim Santraline Hayır" eylemi düzenlendi.
Eylem için Samsun, Artvin, Sinop ve Ordu’dan gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Kozluk beldesine bağlı Akçay Mahallesi’nde toplandı. Grup adına açıklama yapan Temiz Ünye Çevre Platformu (TÜÇEP) Temsilcisi Mehmet Şensoy, çevre ve insan sağlığı felaketlerinin oluşmasına karşı olduklarını söyledi. Platform olarak insanların istihdam edilmesine ve yatırımlara karşı olmadıklarını belirten Şensoy, "Santrali üretime geçtikten bizi kirlilik, çevre felaketi ve sağlık sorunları bekliyor olacak.
Bunca çabamız bu nedenledir. Gelin daha fazla geç olmadan bu yaklaşan çevre felaketine engel olalım. Çevremize, doğamıza suyumuza, toprağımıza sahip çıkalım" diye konuştu.
Sinop Gerze’den gelen "Yeşil Gerze Çevre Platformu" üyeleri ise, "Biz Gerze’de santralin temelini attırmazken sizler burada hiçbir şey yapmamışsınız" dediler. Gerze Yaykıl Köyü Muhtarı Ahmet Tiryaki ise "Burada bu santral yapılırken uyudunuz mu?" diye tepkisini dile getirdi.
Burada eylem yapılırken çevre halkının olaya ilgisiz kalması da eyleme gelenler tarafından tepki ile karşılaştı. Samsun Halk Evi Platformu ise açıklamanın ardından OMV’nin kapısına giderek yumurta attılar.
Jandarmanın da geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, grup açıklamanın ardından dağıldı.
SANTRALDEN AÇIKLAMA
OMW Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali yetkilileri ise düzenlenen eylemin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, OMW Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin sadece Karadeniz Bölgesi’nin değil, tüm Türkiye’nin geleceğinde önemli rol üstlenecek önemli bir kuruluş olacağı belirtildi. Açıklamada, "OVM Samsun Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. 870 MW gücündeki doğalgaz kombine çevrim santralinin kurulumu ve sonrasında yapacağı elektrik üretimine ilişkin tüm gerekli yasal onay ve izinleri eksiksiz olarak
almıştır. OMV’nin sahip olduğu elektrik üretim lisansı, sadece temin edilen dokümanların değerlendirme süreci tamamlanana kadar geçici olarak askıya alınmıştır. Bu durum, inşaat izni de dahil olmak üzere alınan diğer izin ve onayları kesinlikle etkilememektedir" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.