YEREL HABERLER - 25 Şubat 2012 Cumartesi 17:10

ESKİŞEHİR`DE İHH`DAN SURİYE YÖNETİMİNE PROTESTO

A
A
A
ESKİŞEHİR`DE İHH`DAN SURİYE YÖNETİMİNE PROTESTO

Eskişehir İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şubesi üyeleri Suriye yönetimini protesto etti.
Arifiye Mahallesi Hamanyolu Caddesi Yediler Parkı önünde toplanan İHH Eskişehir Şubesi, Eğitim Bir Sen, Esimder ve Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği ile HAS Parti üyelerinden oluşun grup, ellerinde arapça ve türkçe yazılı pankartlarla ve attıkları sloganlarla Suriye yönetimini protesto etti. Grup adına bir açıklama yapan İHH İl Koordinatörü Muammer Karaman, Tunus Libya ve Mısır’dan sonra son olarak Suriye halklarının başlarındaki diktatörlüğe isyan ettiklerini belirterek, "50 yıldır babadan oğla devrederek devam edip gelen zulme başkaldırıyorlar. Beşşar Esed ise Suriyelilerin hukuk, insan hakkı,özgürlük taleplerine kulak verip yerine getirmek, sivil hayatı ve siyaseti özgürleştirmek yerine babasından devraldığı zulüm, işkence ve katliam yöntemlerini son bir yıldır daha da acımasız bir şekilde uygulamaktadır. Türkiye’nin ve bizlerin yanı başımızda her geçen gün şiddetini artıran zulme kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Suriye’de yaşanan olaylara siyasi, ideolojik ve jeopolitik çıkarlar açısından bakmayı terk ederek adalet, vicdan ve merhamet penceresinden bakmayı başarmalıyız. Bunu sadece kendi devletimize ve vatandaşlarımıza değil, başta İran olmak üzere tüm bölge devlet ve halklarına öneriyoruz. Biz tüm zalim ve diktatörlere karşıyız" dedi.
Bölge devletleri ile birlikte Suriye’de cinayet şebekesine dönmüş iktidarın Suriye’yi terk etmesinin sağlaması gerektiğini savunan Karaman, "İslam coğrafyasında diktatörlere karşı başlayan başkaldırıyı fırsat gören batılı devletlerin, NATO’nun Irakta olduğu gibi bölgeye girişine imkan ve mazeret bırakılmamalıdır. Batılı güçler demokrasi ve özgürlük vaadi ile girdikleri ülkelere kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Son olarak Afganistan’da NATO askerlerinin kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma girişimleri psikolojik ve zihinsel yapılarını göstermeye yetmektedir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.